Ajax treft Dinamo Zagreb in UEFA Cup; Eerst uit

Op dit moment begint de lotingsceremonie voor de loting van de eerste ronde van de UEFA Cup. Ajax werd zojuist gekoppeld aan Dinamo Zagreb uit Kroatië. Ajax speelt eerst uit. Donderdag 20 september treffen beide ploegen elkaar in Zagreb. Op 4 oktober volgt de return in de Amsterdam ArenA.

Toch treft het in Dinamo Zagreb een tegenstander van naam. De Kroaten wonnen afgelopen seizoen de Kroatische landstitel. In de UEFA Cup was de ploeg minder succesvol: in de eerste ronde was het Franse Auxerre veel te sterk.

Henk ten Cate vindt Dinamo Zagreb niet de meest gunstige tegenstander om het Uefa Cup- toernooi tegen te beginnen. De oefenmeester van Ajax denkt wel dat zijn ploeg als favoriet begint aan het duel. “We moeten ons kunnen plaatsen voor de tweede ronde.” De trainer vond wel dat Ajax een beetje pech had met de loting. “Ik denk dat Dinamo Zagreb wel de beste ploeg is van de vijf die we konden treffen.”

Video’s
Zagreb is momenteel lijstaanvoerder in de Kroatische competitie met achttien punten uit zes wedstrijden en een doelsaldo van plus achttien. “Het Kroatische voetbal is van een redelijk hoog niveau: technisch verzorgd en soms ook hard”, zei Ten Cate. “We gaan de komende tijd een paar video’s bekijken en wedstrijden bezoeken. Maar mijn gevoel zegt dat we ons moeten kunnen plaatsen.”

Related posts