Fontein neemt geen verantwoordelijkheid

In plaatst van zijn conclusies te trekken heeft Maarten Fontein een brief naar ons allen gestuurd. Wederom draait hij om de brei heen en wil leren van fouten, maar er is een tijd dat leren niet meer voldoende is.

Beste Ajacieden,

Na een slechte nachtrust voor velen onder ons, schrijf ik vanuit een saaie hotelkamer in Monaco dit bericht aan jullie allen. De eerste emoties zijn we aan het verwerken. Langzaam moeten we de draad weer oppakken en onze reis vervolgen. Natuurlijk baalt een ieder en moeten we weer een jaar wachten op die kans om Champions League te spelen. Laten we, ondanks de grote teleurstelling, proberen met zijn allen vanuit een half vol glas de toekomst te bekijken en niet vanuit een half leeg glas, want dit past niet bij Ajax, niet bij mij en niet bij jullie als betrokkenen met het hart en geest op de goede plaats.

We moeten iedereen de ruimte geven om de emoties een plaats te geven, dat hoort bij het verwerkingsproces, maar tegelijkertijd moeten we er ook een positieve lering uit trekken.
Hiervoor zullen we de komende tijd gebruiken om op een aantal fundamentele vragen trachten een antwoord te geven. Fundamentele vragen en analyses die ons moeten helpen het juiste topsportklimaat te scheppen, waarbij prestaties op de juiste momenten geleverd worden.
Het gaat hierbij niet alleen om de wedstrijd van gisteren of van twee weken geleden. Het gaat ook om vorig seizoen, de competitie, de vele wisselingen van spelers, de momenten van wisselingen, het groter wordende gat tussen Europese clubs en Ajax, hoe we omgaan met de mentale druk om, etcetera.

Maar het is nu van belang om de wonden te laten helen, de eenheid te bewaren, maar vooral de rust op te brengen om in staat te zijn sterker terug te komen. En laten we niet vergeten dat er genoeg uitdagingen voor ons liggen met het kampioenschap en het UEFA Cuptoernooi, waar voldoende prijzen zijn te winnen.

Graag doe ik een beroep op jullie allemaal om samen in de trein te blijven zitten op onze reis.

Dank,
Maarten

Related posts