Niet halen Champions League zal PSV miljoenen opleveren

Vanavond speelt Ajax de beslissende wedstrijd in de strijd om kwalificatie voor de Champions League tegen Slavia Praag. Na de 0-1 nederlaag in eigen huis zal Ajax in Praag moeten winnen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde. Het resultaat van Ajax is niet alleen van groot financieel belang voor Ajax maar ook in Eindhoven kijkt men vol spanning vanavond en hoopt men eigenlijk dat Ajax er niet in slaagt het miljoenenbal te bereiken. Mislopen van kwalificatie door Ajax zou voor PSV namelijk betekenen dat ze net als vorig seizoen aanspraak maken op het volledige Nederlandse deel van de marketingpot van de Champions League. Afhankelijk van de prestaties kan dat oplopen van een extra vijf tot tien miljoen euro.

Een dergelijke meevaller zou in Eindhoven meegenomen kunnen worden in de afweging hoeveel het nog zou kunnen uitgeven voor versterkingen. De begroting kan dan immers alsnog omhoog door de zekerheid van de extra miljoeneninkomsten.

Related posts