Door Ron Schiltmans:
Column: Buitenkantje Links

Je hebt Ajacieden die soms aardig uit de hoek kunnen komen. Persoonlijk kan ik de droge humor van bijvoorbeeld Klaas Jan Huntelaar wel waarderen. Die grappig nuchtere kijk op het voetballeven houdt hem op de been, ook als de teller even wat langer op nul staat. Maar daarvan is op dit moment gelukkig geen sprake. Hugo Borst werd er even geleden fijntjes op gewezen dat hij Klaas Jan gewoon had kunnen bellen, om te verifiëren of het nog wel helemaal lekker zat tussen hem en Ten Cate. Het kwajongensachtige lachje van Klaas was prachtig. Het kan niet anders dan dat hij samen met Henk heel wat aflacht. Over Borst natuurlijk, maar vast ook als ze het over de meevoetballende kwaliteiten van de spits hebben.

Ik schiet tenminste vaak in de lach als ik Klaas Jan ijverig maar onwennig naar de zijkanten zie uitwijken. Een Huntelaar op de flank is als een Ajacied op de beurs. Die hoort daar niet. Daar zijn weer andere mensen voor. Euforisch was ik daarom zondagmiddag vanwege de splijtende steekpass van Klaas Jan met de buitenkant linkervoet (!) in de wedstrijd tegen Heerenveen. Dan mag je misschien in 90 minuten niet hebben gescoord, maar zo’n actie duidt er op dat er aan zelfvertrouwen geen gebrek is. Dat kon nog wel eens heel snel heel erg van pas komen.

Buitenkant links was ook het verrassende geheime wapen van…

Lees verder op: Lees verder op: RonSchiltmans.nl

Related posts