Dag van de waarheid voor club en supporters!

Vandaag moet het gebeuren. Om 20:30 uur begint de uitwedstrijd tegen Slavia Praag. Onze jongens zullen een 1-0 achterstand goed moeten maken om deel te mogen nemen aan de Champions League. Daarnaast zal de uitslag bepalend zijn of één van de doelstellingen van de Ajax-directie en Henk Ten Cate gehaald gaat worden of niet, namelijk plaatsing voor de Champions League.

Maarten Fontein heeft enige tijd geleden zelf aangegeven, dat zij afgerekend mogen worden op het niet behalen van de doelstellingen. Volgens het beleidsplan moet Ajax structureel behoren tot de beste zestien clubs van Europa. Twee jaar achteréén de Champions League mislopen betekent een streep door het behalen van de doelstelling.

De Ajax-supporters hunkeren naar succes. Logisch, want het is alweer vier jaar geleden dat we kampioen zijn geworden. Ook het niet behalen van de Champions League en daardoor verplicht UEFA-cup voetbal moeten spelen is voor de supporters zeer frustrerend.
Waarom ? Omdat de supporters voor aanvang van het nieuwe seizoen allerlei mooie beloftes worden gedaan door de Ajax-directie. Deze beloftes worden door de financieel directeur aangegrepen als reden om de seizoenkaart maar weer eens te verhogen. Vervolgens worden belangrijke spelers zoals Sneijder, Babel en Perez verkocht, die wij eigenlijk nodig hadden om in dit nieuwe seizoen successen te halen. Ajax is inmiddels verworden tot een club die structureel aan het bouwen is aan een nieuw elftal. Misschien een nieuwe doelstelling voor het beleidsplan ?

De AFCA Supportersclub vindt dat men dit seizoen de beleidsbepalers en technische leiding mag afrekenen op het wel of niet behalen van de doelstellingen. Het behalen van de Champions League is naast het behalen van het landskampioenschap de belangrijkste. Zoals eerder gezegd hunkeren de supporters weer eens naar èchte successen en willen ze het gevoel krijgen dat gedane beloftes worden nagekomen. Wat ons betreft mag de druk
wat worden opgevoerd !

AFCA Supportersclub

Related posts