Willem II hoopt op ex-Ajacied Nando Rafael

Willem II hoopt zich nog voor het sluiten van de transfermarkt, komende vrijdagavond, te kunnen versterken met Nando Rafael. De Tilburgse club heeft zich inmiddels officieel gemeld bij Borussia Mönchengladbach, de huidige club van de Duitser. In maart deed NEC nog een vergeefse poging om Rafael binnen te halen (zie bericht).

Rafael kwam in de jaren ’90 als Angolese vluchteling naar Nederland, waarna hij in de jeugdopleiding van Ajax terecht kwam. Hier ontwikkelde hij zich tot een groot talent en wordt hij uitgeroepen tot Talent van het jaar. Als Ajax hem in 2002 bij de eerste selectie wil halen, blijkt echter dat Rafael niet in aanmerking komt voor een werk- en verblijfsvergunning. De spits moet het land uit en vindt uiteindelijk onderdak bij Hertha BSC.

In Duitsland is Rafael wél welkom en binnen enkele jaren bemachtigt hij een Duits paspoort en kan hij uitkomen voor Jong Duitsland. Vorig jaar vertrok hij bij Hertha BSC, en tekende hij een contract bij Borussia Mönchengladbach. Met deze club degradeerde hij afgelopen seizoen echter direct uit de Eerste Bundesliga.

Ondanks deze degradatie, wil Mönchengladbach de 23-jarige spits niet kwijt. Willem II lijkt dan ook naast het net te vissen, zegt Rafaels zaakwaarnemer Jan van Baal in het AD. “Het wordt een moeilijk verhaal, al kan er in de voetballerij veel gebeuren. Maar als hij moet blijven, dan vindt Nando dat niet erg”, aldus Van Baal.

Zie ook eerdere berichtgeving over Nando Rafael:
20 maart 2007: ‘NEC wil ex-Ajacied Nando Rafael’
28 mei 2003: Ook Hertha ontdekt “Riesen-talent” Nando Rafael
24 mei 2003: Nando Rafael helpt Hertha aan UEFA-cup plaats
7 mei 2003: Angola wil Nando Rafael in Nationaal elftal
24 april 2003: Terugkeer Rafael mogelijk door ‘Gentlemen’s agreement’
5 april 2003: Nando Rafael maakt debuut in de Bundesliga
3 januari 2003: Nando Rafael: ‘Ik kon kiezen: Zwolle, GBA of trouwen’
30 augustus 2002: Ajax had Rafael simpel kunnen behouden
29 augustus 2002: Ajax moet Nando Rafael laten gaan naar Hertha BSC
9 juli 2002: Nando Rafael wacht nog steeds op werkvergunning
3 juni 2002: Ajax legt Nando Rafael voor 3 jaar vast
7 mei 2002: Officiële status voor Nando Rafael
25 april 2002: Onderzoek Arbeidsinspectie naar spelen Rafael in Amstelcup

Related posts