Blunder Ajax?: ‘Ajax vliegt verkeerde Mohammed over’

De Argentijnse journalist Mario Stilman heeft op de website van de doorgaans betrouwbare krant Clarin een zeer opmerkelijk verhaal over Ajax geschreven. De Amsterdammers zouden de verkeerde voetballer hebben laten overvliegen. Bijna lachwekkend is het stukje tekst van Stilman, waarin de schrijver verteld dat de 24-jarige Mohammed Gulam Shabaa zijn gezin in Afrika heeft verlaten om bij Ajax te gaan voetballen. Met zijn grote droom in het achterhoofd is hij op Schiphol aangekomen. Daar moest hij wachten op John Jaakke en Henk ten Cate, maar de beide heren verschijnen niet.

Hij probeert zelf de weg te zoeken naar de ArenA. Mohammed had nooit begrepen waarom hij naar Ajax zou mogen komen. Ten Cate en Jaakke komen maar niet opdagen. Uiteindelijk krijgt hij via via te horen dat hij weer terug naar Afrika kan.

Reden? Mohammed ontving een briefje met de volgende tekst: ‘We mistook the video: the club loves the Ghanaian Habib Mohammed, of 24 years, defender of the King Faisal Bahes’. Zo ging de man wiens dromen werkelijk zouden worden in shock rechtsomkeert.

Bron: Clarin / AS

Related posts