Ajax houdt weinig middenvelders over voor duel in Praag

Hoewel Ajax in de aanloop naar de return in de derde voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag aan het vertrouwen werkte door SC Heerenveen met 4-1 te verslaan, kent coach Henk ten Cate zorgen. De middenvelders Gabri en Hedwiges Maduro kunnen wellicht niet spelen. Gabri werd tegen Heerenveen al uit voorzorg uit de kant gehouden vanwege een knieblessure. Maduro moest in de rust van dat duel de strijd staken met een hersenschudding, nadat hij in botsing was gekomen met Gianni Zuiverloon.

De spoeling op het middenveld is toch al dun bij Ajax. Edgar Davids en Jan Vertonghen zijn al langer uitgeschakeld, terwijl Wesley Sneijder werd verkocht aan Real Madrid. Waarschijnlijk start Ajax met Robbert Schilder, die Maduro tegen Heerenveen al verving in de basis. Laurent Delorge vervangt waarschijnlijk opnieuw Gabri die binnen enkele dagen weet of hij onder het mes moet (zie eerdere bericht).

Ajax moet woensdag in Tsjechië een 1-0 achterstand zien weg te poetsen om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Related posts