1 dag later, door Hoekie

Zondag 26 Augustus 2007. De eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2007/2008 staat op het programma. Ajax speelt thuis tegen Heerenveen. 20 euro lichter maar 3 punten rijker!

20 euro lichter
Op de redactie hadden we de afspraak gemaakt: 12 uur verzamelen bij station Bijlmer.
Wie was er weer op tijd: Hoekie. En wie weer niet: Precies, de rest van de redactie.
Of was IK eigenlijk toch te laat? 5 voor 12 was ik op de afgesproken plek totdat ik er achter kwam dat ik 20 euro lichter was geworden. Ik sprintte terug naar de auto maar helaas het geld was natuurlijk al verdwenen. Ik dacht nog in de auto toen ik alle spullen in mijn zak deed: goed opletten wanneer ik er iets uithaal. Uit coulance dacht ik even een collega te bellen omdat die ’s nachts wat werkzaamheden had gedaan aan het netwerk bij een klant. Waarschijnlijk bij het pakken van de telefoon is de 20 euro uit mijn zak gevallen. Ik kwam daar bij de toko dus pas achter omdat ik wat drinken voor de redactie wilde halen. Helaas, dat gaat op een houtje bijten worden!

Honk
Gelukkig had Snip zijn portemonnee mee zodat hij wat drankjes kon halen. Lachend om mijn goede actie gingen we op weg naar het honk om nog wat AFCA shirts en vesten te scoren. Daar aangekomen was het alweer lekker druk en gezellig. Na een uurtje met wat oude bekenden wat gepraat en gedronken te hebben gingen we eerder dan normaal richting het stadion. Dit omdat voor de aftrap het afscheid van Wesley Sneijder zou plaats vinden.

Welkom
Voor de aftrap betrad de voorzitter van Ajax het veld voor een “welkom” van de nieuwe Ajax-spelers. Ik noem het nog geen “aanwinsten” want ik vind dat we met de spelers die gehaald zijn niet BETER zijn geworden.

Afscheid
Nadat de voorzitter klaar was met het welkom en er bij Ajax meestal ook (goede) spelers vertrekken kon hij direct door met het afscheid nemen van een speler waar ik altijd voor naar het stadion kwam: Wesley Sneijder. Het publiek deed er alles aan om hem een mooi afscheid te geven, echter miste ik wel het bekende vuurwerk. Wesley nogmaals bedankt voor alle mooie momenten, veel succes, en we houden je aan je woord!

Wedstrijd
Trainer Verbeek van Heerenveen had al in de kick-off gemeld: deze wedstrijd komt te vroeg.
Dat bleek ook wel. Ondanks dat Heerenveen (onverdiend) op 0-1 kwam (fout Stam) kwamen ze er totaal niet aan te pas. Opnieuw met een goede Suarez was Ajax op alle fronten sterker. Vlak voor rust zette Ajax dan ook de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong. Een houdbaar schot (Suarez) en een goede hoekschop met een evengoede afronding van Vermealen met het hoofd brachten deze 2-1 op het scorebord.

In de 2e helft kwam Schilder voor Maduro. Maduro moest helaas het veld verlaten vanwege een hersenschudding. Het was deze Schilder die met een knap schot Ajax op een 3-1 voorsprong zette. (zelfde leerschool als ik Amstelveen/Heemraad). Uiteindelijk werd het 4-1 door de mooiste goal van de wedstrijd. Op de punt van het 16-meter gebied ontving Suarez de bal uit een hoekschop, nam deze aan op de borst, en met een geplaatste volley schoot hij de bal over doelman vandenbussche in de lange hoek.

Wat verder opviel
DeLorge vond ik erg opvallend en sterk spelen. Daarin tegen vind ik Kennedy nog niet echt overtuigend. Hij heeft een goede traptechniek maar ik vind het niet echt een rechtsbuiten.
Een rechtsbuiten is voor mij een speler die oa. middels een actie de achterlijn haalt en een voorzet geeft en die actie heeft hij niet echt in huis. Schilder viel erg sterk in. Stam een foutje…. zie je ook niet vaak. Maar al met al zijn de laatste wedstrijden een goede generale geweest voor die belangrijke wedstrijd van as. woensdag.

Ik heb er alle vertrouwen in dat de 0-1 nederlaag wordt omgezet naar een plaatsing voor de Champions League!

Groet, Hoekie

Related posts