Droomcompetitiedebuut Sneijder met winnende treffer tegen Atletico (Incl filmpje goal)

Wesley Sneijder heeft bij zijn debuut in de Primera Division Real Madrid aan de zege geholpen. De oud-Ajacied maakte het winnende doelpunt in de derby tegen Atletico, 2-1. Sneijder scoorde iets meer dan tien minuten voor tijd, bij een stand van 1-1. De ontmoeting was moeizaam op gang gekomen voor Real. Al na een minuut kwam Atletico op voorsprong dankzij de Argentijnse jongeling Sergio Aguero. Na een kwartier maakte de Spaanse recordinternational Raul gelijk. Van de vier Nederlanders bij de Koninklijke stonden naast Sneijder ook Ruud van Nistelrooy en Royston Drenthe in het basiselftal van de nieuwe trainer Bernd Schuster.

De winst voor de titelverdediger was verdiend. In een open wedstrijd had het elftal van Schuster het beste van het spel en de meeste aanvallende intenties. Van de vier Nederlanders ontbrak alleen Arjen Robben, nog niet geheel fit. Drenthe speelde de hele wedstrijd, Van Nistelrooy en man of the match Sneijder werden in de slotminuten vervangen.

“Ik ben heel blij met dit resultaat”, aldus een opgeluchte Sneijder. “In de wedstrijd tegen Sevilla hebben we toch vijf doelpunten tegen gekregen. Maar de goal van Atletico bracht ons nu niet van de wijs. Dat ik de winnende maak is leuk, maar het is vooral belangrijk dat we hebben gewonnen.” Sneijder werd in de 82e minuut gewisseld omdat hij last had van een lichte hamstringblessure. “Maar het is niks ernstigs. Ik ben er de volgende wedstrijd gewoon weer bij”, aldus de oud-Ajacied.

Afscheid
Morgen neemt Sneijder voorafgaand aan het thuisduel tegen SC Heerenveen afscheid van zijn fans (zie eerdere bericht).
Lees ook: Sneijder neemt met persoonlijke brief en ‘illegale graffiti alvast’ afscheid van Ajax en Amsterdam.


De goal van Sneijder tegen Atletico Madrid

Related posts