Ajax verslaat Heerenveen in één minuut: 4-1

Ajax heeft Heerenveen vanmiddag in zeer korte tijd verslagen, door twee opeenvolgende spelhervattingen tot doelpunt te promoveren. De godenzonen waren tegen de verhouding in op achterstand gekomen en beslisten het duel vlak voor rust. Ajax wist in een minuut tot twee maal toe het doel te vinden. Na de pauze maakte de ploeg van Henk Ten Cate het karwei af door nog twee maal te scoren.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Suarez was wederom de man van de wedstrijd en scoorde een prachtig doelpunt. Schilder viel ook verdienstelijk in, en pikte een doelpunt mee. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Maduro. Hij moest het veld verlaten vanwege een lichte hersenschudding.

Coach Henk ten Cate was duidelijk in zijn commentaar: “Ik vond ons het eerste half uur goed spelen. Dan levert de eerste bal die Heerenveen voor de goal krijgt een achterstand op. Dat zorgde voor een tikje bij ons. We waren een kwartier de weg kwijt. Nog voor de rust hervonden we ons en kwamen we op 2-1. Na de rust hadden we de volledige controle op de wedstrijd. In de laatste fase werd het spel matig. Daar ben ik zelf medeschuldig aan omdat ik doorwisselde. En we hadden al een geïmproviseerd elftal met vijf andere spelers als vorig seizoen. In het laatste half uur heb ik geprobeerd met twee spitsen te spelen met het oog op Slavia Praag, mocht dat nodig zijn. Maar ik ben daar niet echt over te spreken.”

Ajax-SC Heerenveen: 4-1 (2-1)
0-1 Sulejmani (’27)
1-1 Luis Suárez (’44)
2-1 Thomas Vermaelen (’45)
3-1 Robbert Schilder (’52)
4-1 Luis Suárez (’58)

Scheidserechter: Jol
Toeschouwers: 48988
Kaarten: Geel: Heitinga, Vermaelen (beide Ajax), Zuiverloon (Heerenveen)
Opmerkelijk: Verbeek naar de tribune gestuurd

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, Jurgen Colin, Jaap Stam, Thomas Vermaelen, Urby Emanuelson, Laurent Delorge, John Heitinga, Hedwiges Maduro (’46 Robbert Schilder), Kennedy Bakircioglü (’69 Ismael Urzaiz), Klaas-Jan Huntelaar, Luis Suárez (’59 Dennis Rommedahl)

Opstelling SC Heerenveen:
Vandenbussche, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Johansen, Poulsen (’46 Beerens), Bak Nielsen, Bradley, Pranjic, García-García (’68 Sibon), Sulejmani

Related posts