‘Ook clubs zijn er uit: Luque voor twee jaar naar Ajax’

De transfer van Albert Luque naar Ajax is zo goed als rond. Volgens de Britse krant The Daily Mail zal de Spaanse aanvaller van Newcastle United, die ook in de belangstelling stond van PSV en Feyenoord, zijn handtekening zetten onder een contract voor twee seizoenen bij de club van trainer Henk ten Cate. Betrokken clubs zelf hebben het nieuws nog niet bevestigd maar de verwachting is dat dit ieder moment kan gebeuren. Hiermee is de zoektocht naar een linkeraanvaller uiteindelijk alsnog voor de deadline van 31 augustus succesvol afgerond. De verwachting is dat Luque morgen al medisch gekeurd zal worden.

Over hoeveel Ajax aan Newcastle over moet maken voor de 29-jarige spits bestaat nog onduidelijkheid. Aanvankelijk werd gedacht dat de Amsterdammers de spits zouden huren, maar inmiddels gaan er ook geruchten dat Ajax hem voor twee miljoen euro koopt van Newcastle. Volgens The Guardian mag de spits, die bij Newcastle United geen potten wist te breken, zelfs transfervrij naar Nederland vertrekken. Het weeksalaris van de 29-jarige Spanjaard zou volgens de Engelse krant te zwaar op de begroting van de club drukken. Bij Newcastle verdient Luque zo’n negentigduizend euro per week!

2 miljoen euries
Naar verluidt zal hij bij Ajax ook ongeveer 2 miljoen euries per jaar gaan verdienen. Om die reden blies de international een transfer naar Real Betis af. Daar kon hij een paar ton per jaar minder verdienen. Bronnen binnen Ajax ontkennen echter dat het salaris wat Luque bij Ajax zal verdienen zo hoog zou zijn. Volgens hen zou dat de verhoudingen in de selectie te ver uit balans brengen.


Albert Luque, hier nog in dienst van Newcastle United maar dus binnenkort te zien in het prachtige Ajax-shirt

Related posts