Ajax maakt werk van Luque: Zware delegatie naar Newcastle

Maarten Fontein en Martin van Geel zijn vanochtend om half tien van schiphol vertrokken naar Newcastle om de handtekening van Luque op te halen. Tevens zal er met het bestuur van NUFC worden onderhandeld over de afkoopsom. Ajax probeert op deze manier P$V en Feijenerd de loef af te steken.

Luque wordt al weken met diverse clubs in verband gebracht. Naast Nederlandse interesse mengden ook de Spaanse clubs Sevilla en Levante, dat inmiddels is afgehaakt, zich in de strijd om de Spanjaard. De 29-jarige Luque ligt nog tot medio 2010 vast bij The Magpies. De Catalaan kon in de Premier League zijn prestaties bij Real Mallorca en vooral Deportivo La Coruña niet evenaren. Bij Newcastle kwam hij in de laatste twee seizoenen tot 21 competitieduels waarin hij slechts één doelpunt scoorde. Dit seizoen heeft hij door de komst van Mark Viduka en de aanwezigheid van Martins en Michael Owen geen enkel uitzicht op speelminuten.

Afgelopen winter was de Spanjaard al bijna PSV’er. Hij had de medische keuring in Eindhoven al afgerond, maar dit leverde juist het probleem op. De voorzitter van Newcastle vond het zeer ongepast dat hij al was gekeurd en liet de overgang afketsen. Tot dusver wilde de Engelse club Luque alleen verhuren. De vraag is welk prijskaartje er hangt om zijn nek.

Salaris
Naast het transferbedrag zou ook het salaris van Luque wel eens een struikelblok kunnen vormen. Naar verluidt verdient hij zo’n 60.000 euro per week in Newcastle!

Related posts