Riera tekende vandaag inderdaad nieuw contract, definitief dus niet naar Ajax

Alberto Riera zal definitief niet naar Ajax komen. De Spaanse middenvelder heeft vanmiddag inderdaad een nieuw contract getekend bij Espanyol, waardoor hij tot de zomer van 2010 voor de club uit Barcelona zal spelen. Riera stond op het verlanglijstje van trainer Henk ten Cate om naar Amsterdam te komen als vervanger van Wesley Sneijder. De oefenmeester liet deze week weten dat de transfer deze week zou worden afgerond.

Technisch directeur Martin van Geel maakte gisteren echter al duidelijk dat het een moeilijk verhaal zou worden. Espanyol wilde niet meewerken aan een overgang en heeft Riera nu zelfs langer weten vast te leggen. Op de clubsite van de Spanjaarden laat hij weten dat er zeer veel waardering uit de verbeterde aanbieding sprak, waardoor er voor hem geen enkele reden is om te gaan verkassen richting Amsterdam: ‘Ik voel me erg geliefd bij Espanyol. Dat de club heeft verklaard dat ik niet te koop ben, heeft me juist erg goed gedaan in plaats van dat het de goede relatie heeft verstoord. De club heeft laten zien dat mijn aanwezigheid ze veel waard is. Bij de onderhandelingen over een nieuw contract bleek de financiële invulling bovendien geen enkel probleem.’

Riera gaf verder zijn visie over de contacten met Ajax. Hij repte met geen woord over het persoonlijke akkoord dat hij reeds met de Amsterdammers bereikte. ‘Van begin af aan was ik op de hoogte van de interesse van Ajax. Espanyol heeft het eerste bod van de hand gewezen en mij laten weten dat zij over geen enkele prijs wilden onderhandelen.’

Haast
Voor Ajax wordt het hierdoor haast maken om voor 1 september alsnog nieuwe spelers te presenteren. Ze zijn op zoek naar twee versterkingen, waarvan minimaal één aanvallende middenvelder. Van Geel liet al doorschemeren dat er wellicht toch gewacht wordt nu tot de winterstop.

Related posts