Ook Van Nistelrooy verbaasd over absentie Huntelaar in Oranje-selectie

Ruud van Nistelrooy is fan van Klaas-Jan Huntelaar. De 31-jarige spits van Real Madrid is dan ook verrast dat zijn zeven jaar jongere collega van Ajax niet bij de selectie van het Nederlands elftal zit. “Jammer dat hij er niet bij is, dat was het eerste wat ik dacht toen ik de lijst met de geselecteerde spelers zag” vertelt Van Nistelrooy in De Telegraaf” ‘Ik vind dat Klaas er gewoon bij hoort en dat heb ik hem ook verteld”.

Van Nistelrooy kwam in actie om Huntelaar een hart onder de riem te steken. ‘Ik heb hem even gebeld, omdat ik wel met hem meevoelde. Juist omdat je die situatie zelf zo goed herkent.’ Van Nistelrooy ontbrak sinds het WK 2006 bij Oranje omdat hij niet op één lijn zat met Van Basten.

Opvolger
De goalgetter van Real ziet in de Achterhoeker zijn natuurlijke opvolger. ‘Ik begrijp dat er een keuze moet worden gemaakt, maar wat mij betreft mag je ook vier spitsen meenemen. Als spits van de toekomst hoort hij er bij te zijn.’

Van Basten neemt echter nooit meer dan drie centrumspitsen in zijn selectie op. Dirk Kuijt geldt als stand-in voor Van Nistelrooy en Jan Vennegoor of Hesselink (ja; die leeft ook nog!) is het breekijzer als er opportunistisch gespeeld moet worden. Zo zie je maar: Zo ben je eerste keus en zo zit je er gewoon niet meer bij. De logica van Van Basten is ver te zoeken. Hij zegt te bouwen aan een elftal maar vooralsnog breekt hij meer af dan hij opbouwt! ‘Logisch’, zal Van Basten’s peetvader Johan Cruijff wel zeggen als hem gevraagd wordt om zijn commentaar in deze.

Related posts