Wesley Sneijder: ‘Ajax is en blijft mijn club’

Bij Ajax zijn ze nog niet af van Wesley Sneijder. De kersverse speler van Real Madrid blijft fan van de Amsterdamse club. Sneijder wilde eerst naar de Spaanse club Valencia, besloot toen bij Ajax te blijven en tekende vervolgens bij de Spaanse kampioen Real Madrid. “Ik wilde naar de absolute top. Ik wilde naar Barcelona of naar Real Madrid. Alleen daarom heb ik bekendgemaakt dat ik niet naar Valencia zou vertrekken”, zegt Sneijder nu.

Ajax ‘mijn club’
“Ik wilde me het komende seizoen met Ajax alsnog bij Real of Barcelona in de kijker spelen. Ik had al tien kaarten voor alle duels van Ajax in de Champions League besteld. Die bestelling heb ik overigens niet ingetrokken. Want indien mogelijk wil ik nog steeds duels bezoeken. Ajax is en blijft mijn club.”

Sneller en beter
“Een aanbod van Real Madrid kon ik echter niet weigeren. En dat bod kwam. Achteraf gezien kan ik nu alleen maar zeggen dat ik heel blij ben dat ik komend seizoen bij Real Madrid speel. Ik kan me daar tot een nog veel betere speler ontwikkelen. Alles gaat daar sneller en beter. We oefenden vorige week tegen tweedeklasser Cadiz. Die ploeg zou in de eredivisie bij de bovenste vijf spelen. Ajax wint afgelopen zondag met 8-1 van De Graafschap. Snap je wat ik bedoel?”

Oranje ‘sterk elftal’
Sneijder is niet de enige speler van het Nederlands elftal die de kost verdiend bij een Europese topclub. “Dat zegt ook wel iets over de kracht van het Nederlands elftal. Ik denk dat we op papier een van de sterkste elftallen van Europa hebben. Dat belooft dus veel voor de toekomst. Ik denk overigens dat binnenkort nog meer spelers de eredivisie voor een mooie buitenlandse competitie verruilen.”

Huntelaar
Sneijder speelt met het Nederlands elftal morgen een oefenwedstrijd tegen Zwitserland. Ajax-spits Huntelaar is daar niet bij, maar zijn naam wordt wel in verband gebracht met Real Madrid. “Ik weet niet wat er van waar is. Maar als Real Madrid een speler echt wil hebben, dan gebeurt dat vaak wel. Dat zag je wel bij mij. Ik ben alleen maar dolgelukkig. Ik denk dat ik nu een echt goede voetballer kan worden.”

Related posts