AD: ‘Zowel Ajax als feyenoord willen Luque’

Albert Luque kan zich verheugen op belangstelling van Feyenoord en Ajax. Beide clubs hebben volgens het Algemeen Dagblad geïnformeerd naar de diensten van de 29-jarige aanvaller van Newcastle United. Ook PSV zou nog (steeds) voor de Spanjaard op de loer liggen. Ajax zou een poging willen wagen om de zeventienvoudig international naar Amsterdam te halen. De aanwezigheid van landgenoten Gabrí en Ismael Urzaiz kunnen hier voor de bekerwinnaar een positieve uitwerking hebben. In Engeland kwam Luque, die samen met Roy Makaay bij Deportivo la Coruna zijn beste periode tot dusverre beleefde, niet uit de verf. In twee seizoenen speelde hij 21 competitieduels, waarin hij slechts één keer scoorde.

PSV was al eerder in de markt voor Luque: In januari leek de voormalig speler van Real Mallorca, Málaga en Deportivo La Coruña een versterking voor de Eindhovenaren te worden, maar ketste de deal op het laatste moment af. Luque zou nu opnieuw in beeld zijn bij de Eindhovenaren indien Arouna Kone mocht vertrekken. Na eerder Galatasaray schijnt nu Sevilla vergaande belangstelling te hebben in Kone.

Overigens trok Levante de afgelopen weken nadrukkelijk aan Luque, maar de club van Mustapha Riga stuitte op gortige salariseisen. Naar verluidt vroeg zijn zaakwaarnemer een jaarsalaris van om en nabij de twee miljoen euro per jaar, iets wat de Valencianen niet konden ophoesten.

Mocht Luque voor Feyenoord kiezen, dat wordt hij dus herenigd met Roy Makaay. In het verleden speelden beide aanvallers één jaar samen bij Deportivo la Coruna. Twee jaar geleden vertrok Luque bij Deportivo, toen Newcastle liefst vijftien miljoen euro voor hem op tafel legde.

Related posts