Cruijff lovend over optreden Suárez en: ‘Pas op met vervanger voor Sneijder’

Johan Cruijff is erg positief over de nieuwste Ajax-aanwinst Luis Suárez. De Uruguayaan verruilde vorige week FC Groningen voor de Amsterdammers, maar de spits lijkt weinig moeite te hebben om zich aan te passen. Tegen De Graafschap was Suárez, geposteerd als linkerspits, één van de uitblinkers door zijn inbreng bij liefst vijf doelpunten.

In zijn column in De Telegraaf heeft Cruijff louter positieve kritieken voor negentienjarige aanvaller. “Ik wil een groot compliment aan Luis Suárez geven. Als je op het laatste moment ergens binnenkomt, waar je meteen aan de bak moet in twee topwedstrijden en je brengt het er zo vanaf, dan is dat heel knap. Tegen Slavia miste hij een paar kansen, maar hij stond wel steeds op de goede plaats. Ook tegen De Graafschap was hij bij zo’n vijf doelpunten betrokken.”

Vervanger Sneijder
“Ik vind de aankoop van Suárez dan ook een goed bewijs van hoe de Nederlandse topclubs alle miljoenenverkopen het hoofd moeten bieden. Dat is in de eerste plaats door zelf spelers op te leiden en verder door jonge, talentvolle voetballers aan te trekken. En dus niet door bijvoorbeeld de 27 miljoen van Wesley Sneijder te investeren in een voetballer die tussen de 15 en 20 miljoen kost. Je betaalt dan een kapitaal voor een tweede keus, want de beste heb je zelf net verkocht”, besluit Cruijff.

Related posts