Ajax loopt over De Graafschap heen: 1-8 Incl. foto’s en filmpjes

Ajax is de nieuwe competitie voortreffelijk begonnen. In Doetinchem was promovendus De Graafschap geen partij voor de Amsterdammers. Het werd, voornamelijk in de tweede helft, een complete ‘walk over’: 1-8.

Ajax leidde bij rust met 0-2 door doelpunten van Huntelaar en Suárez. De eerste goal werd goed voorbereid door Suárez op rechts waarna Huntelaar goed inkopte: 0-1. Zes minuten later was het precies omgekeerd: Huntelaar bereidde voor: Suárez maakte knap af: 0-2.

In de tweede helft schoot Ajax uit de startblokken: Uitblinker Suárez bediende twee maal binnen vier minuten Maduro: 0-3 en 0-4. Amper twee minuten later zette Bakircioglu de 0-5 op het scorebord. Daarna was het de beurt aan Huntelaar: Hij scoorde nog driemaal en voert nu met vier treffers direct met voorsprong de topscorerslijst aan. Tussendoor had Donny de Groot de eer de hatelijke nul voor De Graafschap weg te poetsen: 1-8.

Strafschop
„Normaal bemoei ik me niet zo met een strafschop”, lichtte Ten Cate na de monsterzege (1-8) van zijn ploeg toe. „Maar nu vond ik dat Huntelaar de bal moest nemen. Die jongen heeft de laatste dagen veel over zich heen gekregen. Hij miste een strafschop tegen Slavia Praag en werd afgelopen vrijdag niet voor het Nederlands elftal opgeroepen. Dit had hij even nodig.”

Line-up voor de wedstrijd – Foto: Ajaxfotodatabase – Ronnie van der Heyden

Klaas Jan rent juichend weg nadat hij Ajax op 0-1 heeft gezet

Suarez op weg naar de 0-2 – Foto: Ajaxfotodatabase – Ronnie van der Heyden

Felicitaties voor de doelpuntenmaker – Foto: Ajaxfotodatabase – Ronnie van der Heyden

Jaap Stam: Een brok onverzettelijkheid! – Foto: Ajaxfotodatabase – Ronnie van der Heyden