Van Geel: ‘Ajax niet in zee met Mendoza maar blijft gaan voor Riera’

Ajax gaat niet in zee met Andrés Mendoza, de Peruaan die tot gisteren in Amsterdam op proef was. De club blijft zijn pijlen richten op Albert Riera Ortega van Espanyol. Dat zegt technisch directeur Martin van Geel van Ajax. Ajax deed al een bod van (naar verluidt) zes miljoen euro op de linksbenige middenvelder/aanvaller, maar Espanyol liet weten niet te willen onderhandelen (zie bericht). Riera zelf vertelde onlangs op een persconferentie dat hij geen trek had in een overstap naar Ajax en graag bij Espanyol wilde blijven (zie bericht). “Maar er wordt wel meer gezegd in de voetballerij”, aldus Van Geel.

“Wesley Sneijder zou ook nog een jaar bij Ajax spelen. De situatie verandert wel eens. We hebben Riera veel zien spelen. Vorig jaar deed hij tegen ons mee in het Uefa Cupduel. Trainer Henk ten Cate kent hem uit Spanje en ook onze scouts hebben hem bekeken. Wij zijn honderd procent overtuigd van zijn kwaliteiten.”

De mokerslag die Slavia Praag woensdagavond uitdeelde, dreunde ook gisteren nog na in de Arena. Van Geel: “Het is onbegrijpelijk dat dit is gebeurd. We speelden geen topwedstrijd, maar wel behoorlijk. En als je dan uit zes, zeven opgelegde kansen niet één keer scoort en met 1-0 verliest…”

Geen paniekaankopen
Toch is er nog geen reden voor Van Geel om ‘paniekaankopen’ te doen. De club is nog op zoek naar een linksbenige flankspeler, maar gaat niet in zee met de transfervrije Andrés Mendoza. Van Geel: “Hij kan goed voetballen, maar we hebben niet de overtuiging dat hij een toegevoegde waarde is. Als we een speler halen is het er één waar iedereen achter staat.”

Albert Riera Ortega (25) is de linkspoot die Ajax op het oog heeft. Een snelle vleugelspeler uit Manacor, een klein plaatsje op Mallorca waar ook tennisser Rafael Nadal opgroeide. Zoals veel buitenspelers is Riera vrij wispelturig. Zijn beste wedstrijden speelde hij vorig seizoen in het Uefa Cuptoernooi. In de finale tegen Sevilla scoorde hij nog, maar desondanks verloor Espanyol.

Vorig seizoen speelde Riera 27 duels in de Primera División, waarin hij vier keer scoorde. Hij staat tot 2010 onder contract bij Espanyol, dat overweegt hem een contractverlenging te geven. Voor Spaanse begrippen zijn de salarissen bij Espanyol tamelijk bescheiden, zodat Riera voor Ajax betaalbaar is. Naar schatting verdient Riera bij Espanyol 800.000 euro.

Bron: PZC

Zie ook eerdere berichten:
15 augustus 2007:Ajax kan Riera op zijn buik schrijven: Speler ziet zelf transfer niet zitten
15 augustus 2007:Van Geel: Ajax wil alsnog met Espanyol praten over Riera; Verhoogd bod?
14 augustus 2007:Espanyol: Riera mag niet vertrekken!!
14 augustus 2007:Ajax in de markt voor Espanyol-speler Riera?

Related posts