Huntelaar buiten selectie Oranje

Klaas Jan Huntelaar is door bondscoach Marco van Basten niet opgeroepen voor de oefenwedstrijd tegen Zwitserland, woensdag 22 augustus in Genève. Het is voor het eerst sinds ruim een jaar dat Huntelaar ontbreekt in de Oranje-selectie. Hij wordt vervangen door Real Madrid-spits Ruud van Nistelrooij. Huntelaar viel vorig jaar op het laatste moment buiten de selectie voor het WK in Duitsland. Nadat hij in augustus in een oefeninterland tegen Ierland twee keer scoorde, werd hij een vaste waarde in Oranje.

“Ik heb behalve Van Nistelrooij namelijk ook Kuijt voor de positie van centrumspits. Van Persie kan ook centraal spelen en Jan Vennegoor of Hesselink heeft specifieke kwaliteiten. Ik beschouw hem als pinchhitter”, lichtte de bondscoach zijn selectiebeleid vrijdag tijdens een persconferentie in Zeist toe. “Het EK in Zwitserland en Oostenrijk begint pas over een klein jaar. Er kan dus nog veel gebeuren. We hebben namelijk de beschikking over heel veel spelers en de verschillen zijn klein”, nuanceerde Van Basten.

Andere Ajacieden
Urby Emanuelson, John Heitinga en Maarten Stekelenburg zitten wel bij de selectie van Oranje voor de interland tegen Zwitserland. Ook Kennedy, Dennis Rommedahl, Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel (Jong Oranje) werden opgeroepen door hun bondscoaches.

Related posts