Zondebok Jurgen Colin geeft fout toe maar oorzaak nederlaag is toch echt collectief falen

De gemoederen na de 0-1 verliespartij gisteravond tegen Slavia Praag zijn nog lang niet bedaard in de Amsterdam Arena. Jurgen Colin neemt de schuld op zich. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam uit een benutte strafschop van Kalivoda, maar voordat Emmanuelson een domme overtreding in het strafschopgebied had begaan, had Jurgen Colin onnodig balverlies geleden. Colin: “Ik probeerde de bal via de verdediger over de zijlijn te laten gaan, zodat wij zouden mogen ingooien. Als ik die bal gewoon over de zijlijn geschoten had, was die goal nooit gevallen. Dat doelpunt begon bij mij, zo simpel is het”.

De redenatie van Colin is begrijpelijk maar het is gewoon te simpel om deze nederlaag aan alleen hem toe te schrijven. De stromme overtreding van Emanuelson, het groot aantal foutieve passes van diezelfde Emanuelson in zowat de hele wedstrijd. Wat dacht je van de slecht ingeschoten penalty van Huntelaar. Daar hoor je bijna niemand over. Of het ongeorganiseerde spel van het hele elftal dat als los zand aan elkaar hing. Dat alles was net zo goed de oorzaak. Het was gewoon een collectief falen waar niet alleen Colin als zondebok voor gezien moet worden. Als nieuweling is hij een makkelijk doelwit. Stekelenburg beging wel vaker een zelfde soort fout. Het had ook Heitinga of Gabri kunnen zijn. Vermaelen jaste vorig jaar de bal tegen Kopenhagen zelf, onbewust, achter zijn doelman. Maar nee; nu was het Colin en dus moet hij het ontgelden. Lekker makkelijk!

De Utrechter speelde pas zijn tweede officiële wedstrijd voor Ajax. Hij begon zijn carrière bij PSV. Na een kort verblijf trok hij naar Genk, waar hij ook niet kon imponeren. Bij NAC groeide hij echter uit tot een basisspeler. PSV haalde hem terug naar Eindhoven en Colin kreeg 20 duels om zich te bewijzen. Dit lukte hem niet, zodat NAC opnieuw van de diensten van de Nederlander gebruik kon maken. Het seizoen daarop vertrok Colin naar Norwich City om na weer 2 jaar in Nederland bij Ajax te komen voetballen.

Related posts