Van Geel met handen in het haar op zoek naar vierde keus

Het lukt Martin van Geel vooralsnog maar niet om zijn beloofde twee aankopen binnen te halen. Alhoewel men aangegeven heeft geen haast te hebben krijgt men tot op heden overal waar men aanklopt iedere keer de deksel op de neus: Riera, Defour en naar verluidt ook Boussoufa; hebben allemaal ‘nee’ gezegd op een aanbieding van Ajax. Inmiddels is Van Geel dus belandt bij zijn vierde keus, wie dat dan ook moge zijn. ,,Een speler van naam zal er niet komen”, zo liet Van Geel duidelijk blijken. ,,De salarissen die we dat soort spelers moeten betalen zijn niet haalbaar voor Ajax, die kunnen we niet betalen”, aldus de toelichting van de Technisch directeur.

Na het vertrek van Sneijder spraken wij onze bewondering uit over de vasthoudendheid van Van Geel en consorten, hetgeen Ajax maar liefst 27 miljoen euries opleverde. Maar wat gaat Ajax nu doen met die miljoenen? Een beetje speler van naam zegt men niet te kunnen betalen. Volgens ons staat er echter ruim 50 miljoen euro op de bankrekening. Wat gebeurd daarmee? Gaan de aandeelhouders een extra bonusdividentuitkering krijgen? Boeken we het aan het eind van dit jaar weg als ‘positief bedrijfsresultaat’, zodat Financiëel directeur Slop zichzelf en de andere stropdassen op de borst kan slaan? Of gaan we eindelijk eens een fundering leggen onder een afbrokkelend eerste elftal?

Lege huls
Volgend seizoen moeten we noodgedwongen afscheid nemen van Jaap Stam en misschien zelfs ook van Edgar Davids. Hedwiges Maduro loopt transfervrij de ArenA uit. Klaas Jan Huntelaar heeft al aangegeven na dit seizoen eens ergens anders te willen gaan kijken en zeer waarschijnlijk hebben inmiddels John Heitinga en Urby Emanuelson ook wel zin in een buitenlands avontuurtje. Henk ten Cate zijn contract loopt af en Ajax blijft met een lege huls achter. Is dat beleid voeren?

Ieder jaar meedoen om het kampioenschap en eens in de drie jaar een halve finale CL was toch de doelstelling? Als je alleen maar je beste spelers blijft verkopen en het geld dat dat oplevert afroomt naar de jaarrekening van de NV Ajax dan zijn we niet meer dan een opleidingsfabriek met het eerste elftal als etalage!

Redactie AjaxF-side.NL

Related posts