Voorbeschouwing Ajax-Slavia Praag:
Suarez in de basis in nu al wedstrijd van het jaar!

Het seizoen is nog niet begonnen maar Ajax staat al voor de belangrijkste twee wedstrijden van het seizoen. Vanavond en in de return over twee weken moet Ajax een ticket voor het miljoenenbal van de Champions League zien te bemachtigen. Enige hindernis die het op de weg treft is Slavia Praag. In de tweede ronde versloeg Slavia het Slowaakse MSK Zilina door na twee keer 0-0 uiteindelijk de strafschoppen beter te nemen dan de Tsjechen.

Voirg jaar struikelde Ajax in dezelfde voorronde nog over het Deense FC Kopenhagen. Mocht de Champions League dit jaar wederom niet bereikt worden dan is het seizoen bij voorbaat al mislukt. Het zou zowel sportief als financieel een drama betekenen.

Suarez in de basis
Ajax coach Henk ten Cate kan vanavond beschikken over Luis Suarez en Ismael Urzaiz. Suarez zal zelfs in de basis starten. Ten Cate heeft door blessures maar wenig keuze’s en laat de Uruguayaan na slechts twee trainingen al spelen. De liesblessure, die hem weken aan de kant zou houden, blijkt na zijn transfer opeens wonderbaarlijk snel te genezen. Urzaiz is inmiddels hersteld van de naweeën van de een blindedarm operatie.


Luis Suarez start tegen Slavia Praag in de basisopstelling van Ajax

Bakircioglu op positie Sneijder
Door het wegvallen van Wesley Sneijder moet de oefenmeester puzzelen. Dit werd nog erger toen vanmorgen duidelijk werd dat George Ogararu door een hamstringblessure vier weken afwezig is. Urby Emanuelson zakt hierdoor een linie naar achteren omdat Jurgen Colin door de blessure van Ogararu van links naar rechtsback verhuisd. Kennedy Bakircioglu neemt de positie van Sneijder in op het middenveld. Het scoutingswerk van Ten Cate heeft duidelijk gemaakt dat Slavia Praag vooral defensief sterk is en dan ook een muur zal willen bouwen in de Amsterdam Arena.

Vol vertrouwen
Coach Henk ten Cate kijkt met ‘een goed gevoel’ vooruit naar de wedstrijd van woensdagavond, tegen Slavia Praag; “Ik heb alle vertrouwen in deze groep en de groep is erg gretig. Ik kan me niet voorstellen dat we net als vorig jaar tegen FC Kopenhagen nog een keer in de fout gaan. Ik heb alle vertrouwen dat we deze klus gaan klaren”, aldus de oefenmeester.

Het duel begint in de ArenA om 20:30 uur en zal onder leiding staan van een Duits trio: Florian Meyer hanteert de fluit. Hij wordt geassisteerd door de heren Kai Voss en Thorsten Schiffner.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Colin, Stam, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Bakircioglu en Heitinga; Rommedahl, Huntelaar en Suarez.

Related posts