Ajax in de markt voor Espanyol-speler Riera? Motta, Engelaar en Riquelme niet in beeld

Ajax zou nu ook in de markt zijn voor Albert Riera van Espanyol. Voor de flankspeler zou al een bod zijn gedaan van zes miljoen euro, zo meldt de Spaanse krant Sport vandaag. Espanyol wil de speler eigenlijk niet verkopen en vraagt vooralsnog vijftien miljoen euro. Ajax is, volgens Sport, bereid te onderhandelen. Daniel Sánchez Llibre, de president van Espanyol, zei in Sport dat hij er alles aan wil doen om Riera voor de club te behouden. De president kreeg vorige week een fax van Ajax met daarin het aanbod. Na enkele vergaderingen werd besloten de speler in principe niet te verkopen en daarom werd een zeer hoog tegenbod gedaan.

Riera speelde gedurende enkele in de jeugdopleiding van RCD Mallorca. Vanaf 2000 speelde hij in het eerste elftal. In 2003 won Riera met RCD Mallorca de Copa del Rey. In de zomer van 2003 vertrok hij naar Girondins de Bordeaux, waar de Spanjaard gedurende twee seizoenen een vaste waarde was. In 2005 werd Riera gecontracteerd door RCD Espanyol, maar in zijn eerste halfjaar bij deze club wist hij geen basisplaats te veroveren. Daarom vertrok Riera in januari 2006 op huurbasis naar Manchester City. Na een halfjaar keerde hij terug bij RCD Espanyol. Met Los Pericos was Riera in 2007 verliezend finalist in de UEFA Cup, ondanks een doelpunt van hem in de eerste helft.

Motta en Engelaar niet in beeld
Martin van Geel wilde de afgelopen dagen op geen enkele manier in gaan op namen. De Telegraaf meldt dat Henk ten Cate wel ontkend heeft dat Thiago Motta (Barcelona) en Orlando Engelaar (FC Twente) in beeld zouden zijn. Die namen werden (naast vele andere)op internet veelvuldig genoemd.

Geen gevestigde namen, dus geen Riquelme
Tegenover het Algemeen Dagblad liet Martin van Geel weten dat fans niet moeten rekenen op internationaal gevestigde namen ter vervanging van Sneijder. ,,De mensen moeten in elk geval niet rekenen op gevestigde namen uit het internationale voetbal. Die zijn voor Ajax simpelweg niet haalbaar, het is niet anders. Kijk alleen maar naar de salarissen. Nog los van de vraag of ze in de Nederlandse competitie zouden willen spelen. Ajax heeft het altijd moeten hebben van jonge en zelf opgeleide spelers, die hier de stap naar de top hebben gemaakt. Die weg zullen we ook nu volgen.’’

Door de opmerking van Van Geel kan er dus ook een streep door de naam van Riquelme. Ook hij werd al in verband gebracht met Ajax.

Related posts