Twee spelers maar welke??: Afellay, Aissati, Motta, Riquelme, Moutinho, Medunjanin en/of toch Boussoufa?

Volgens Martin van Geel gaat Ajax minimaal twee spelers aantrekken om het verlies van Wesley Sneijder op te vangen. Het betreft een middenvelder en een aanvaller. Er zouden inmiddels al contacten gelegd zijn volgens Van Geel. Om welke spelers het gaat is nog niet bekend en dus circuleren er direct allerlei namen. Hieronder een opsomming tot dusverre:

Afellay / Aissati
Beide p$v-middenvelders werden bijna direct genoemd. Louter aan de hand van die geruchten liet PSV’s algemeen directeur Jan Reker tegenover het Eindhovens Dagblad direct overspannen weten dat de lampjes Afellay en/of Aissati niet zal laten gaan. Hij haaste zich erbij te zeggen dat Ajax ook helemaal (nog) geen officieel contact heeft gelegd met de Eindhovense club over een van beide spelers.

Medunjanin
Haris Medunjanin staat hoog op het verlanglijstje van Ajax. Dat meld althans onze partnersite Voetbalzone dat zich beroept op ‘betrouwbare bronnen’. Medunjanin zou wel oren hebben naar een transfer naar Amsterdam en ook diens club (AZ) zou een overgang, mits daar uiteraard een leuke vergoeding tegenover staat, niet in de weg staan.

Boussoufa
Ex-Ajax-speler Boussoufa speelt momenteel bij Anderlecht en werd vorig seizoen tot Belgisch voetballer van het jaar gekroond. Hij is eenzelfde soort speler als Sneijder: klein, behendig en een echte nummer 10. Boussafa zou echter inmiddels hebben laten weten niet naar Ajax te willen maar naar een topcopmpetitie.

Motta
Al langer circuleert ook de naam van Motta. Motta zou de vervanger van Davids moeten worden en op langere termijn de opvolger. Motta is bij FC Barcelona op een zijspoor belandt en mag weg. Ajax zou concurrentie kunnen verwachten van enkele Engelse clubs en ook AC Milan zou Motta volgen.

Joao Moutinho
Mocht Motta niet komen dan zou Ajax Joao Moutinho op het oog hebben. De 21-jarige Portugees van Sporting Lissabon zou volgens sommige bronnen zelfs al mondeling akkoord zijn met Ajax maar de Amsterdammers zouden eerst afwachten wat er met Motta gebeurd.

Riquelme
Juan Roman Riquelme wordt ook genoemd. De Argentijnse middenvelder mag vertrekken bij zijn huidige club Villarreal, na een botsing met trainer Javier Aguirre en dus wordt ook hij direct gelinkt aan Ajax, waarom ook niet?! Volgens het Spaanse AS is Riquelme kandidaat om de vacante postitie van nummer 10 bij Ajax te gaan bekleden, na het vertrek van Wesley Sneijder naar Real Madrid. Het afgelopen half jaar speelde Roman op huurbasis bij zijn oude liefde Boca Juniors. De spelverdeler beleefde een spetterende periode bij die club, die hij afsloot met winst van de Copa Libertadores.

Waarschijnlijk zal dit lijstje de komende dagen nog wel uitgebreidt gaan worden. Als Ajax de twee namen echter net zo goed geheim weet te houden als die van Rommedahl en Urzaiz dan weten we het pas zodra Ajax het zelf openbaar maakt.

Related posts