Time to say goodbye; Sneijder gepresenteerd bij Real Madrid (Incl. filmpjes)

Wesley Sneijder en Royston Drenthe zijn maandagavond enthousiast onthaald in Madrid (zie filmpje aankomst Sneijder in Madrid). Daarna volgde de presentatie door ruim 5000 voetbalfans in het Bernabéu-stadion van hun nieuwe club Real Madrid. Het Nederlandse duo werd officieel welkom geheten door voorzitter Ramon Calderon (zie filmpje presentatie). “Vandaag is een belangrijke dag omdat we twee geweldige, jonge maar toch al gelouterde voetballers presenteren.”

Voorzitter van de Koninklijke; Calderon over Sneijder: “Op internet vond ik een stuk van een journaliste die het onverklaarbaar vond dat Sneijder nog niet was weggekaapt door een grote club. Vandaag is het zover. Wij hebben nu een van de beste spelers die Nederland de laatste jaren heeft voortgebracht.”


Sneijder toont zijn nieuwe shirt tijdens zijn presentatie in MAdrid

De oud-Ajacied vertelde het publiek dat hij niet kon wachten zijn eerste wedstrijd voor Real te spelen. “Het is de droom van elke voetballer om voor Real Madrid te spelen en ik ben een geluksvogel dat die droom voor mij uitkomt”, zegt de 23-jarige Sneijder op de officiële website van de Spaanse topclub. “Real Madrid is één van de grootste clubs ter wereld en ik hoop snel mijn plaats in het elftal te kunnen veroveren.”

“Hopelijk kan ik me snel aanpassen aan de club en het land”, vervolgt de oud-Ajacied. “De Nederlandse competitie is erg veeleisend, maar de Spaanse competitie is de belangrijkste en sterkste in de wereld. Ik ben er trots op dat ik hier mag gaan spelen.”De 23-jarige international was aangenaam verrast door het warme welkom in Madrid.

Mogelijk zondag al debuut
Sneijder, die mogelijk zondag al in de wedstrijd tegen Sevilla meedoet doorstond, evenals Drenthe vandaag de medische keuring. Ze ondertekenden daarna beiden een contract voor vijf jaar bij de Spaanse landskampioen, die afgelopen seizoen ook al veel plezier beleefde aan Van Nistelrooij. Real betaalde Ajax 27 miljoen voor de transfer van Sneijder. Feyenoord ontving meer dan 13 miljoen voor Drenthe.

Voor de Ajax-fans rest de herinnering aan een groot speler die wellicht ooit nog eens terugkeert naar Amsterdam. Hieronder twee filmpjes van Sneijder. De eerste met zijn zeven mooiste goals. De tweede is alles zeggend: Time to say goodbye! Wesley; het ga je goed!


De zeven mooiste goals van Wesley Sneijder


Time to say goodbye:Wesley Sneijder een compilage van hoogtepunten

Related posts