Niet zeuren!: Ajax heeft het eindelijk eens goed gedaan met transfer Sneijder

De reacties van veel Ajax-fans op het vertrek van Sneijder hebben ons nogal verbaasd eerlijk gezegd. Natuurlijk is het een grote telleurstelling als een van je beste spelers net voor de deadline vertrekt en we maar weer af moeten gaan afwachten wat er komen gaat maar om nu het beleid van Ajax in deze totaal af te schieten en allerlei verwensingen naar het hoofd te slingeren van o.a. MArtin van Geel is gewoon onterecht. We mogen juist blij zijn dat we met Van Geel iemand in huis hebben die niet bij het eerste de beste bod ‘ja’ zegt en waardoor in het verleden al zoveel spelers voor een mars en een paar knikkers de ArenA uit liepen.

Soms komen er gewoon bedragen waar je geen nee tegen kunt zeggen en moet je een speler als Sneijder ook zo’n mega-transfer gunnen. Als je dat niet kan verkroppen kun je beter naar de sprookjes van de Efteling gaan kijken want zo is het voetbal nu eenmaal!

Maximale
Ajax ontving nog nooit een dergelijke transfersom voor een speler uit de eigen opleiding. Sneijder waande zich ruim een maand geleden al middenvelder van Valencia, dat ruim 16 miljoen euro voor hem wilde betalen. Die transfer ketste af omdat Ajax eens niet direct ja-knikte. Nee, Ajax wees de Spanjaarden de deur en zette de transferprijs van Sneijder op 30 miljoen. Ook Real Madrid kreeg in eerste instantie de deksel op de neus. Een bod van 24 miljoen werd weggewuifd en de Koninklijke kwam vervolgens nu met hangende pootjes terug: 27 miljoen: Je kunt niet andere concluderen dat Ajax er dit keer, net als bij Babel het maximale uit heeft gehaald: Een goede deal! Martin van Geel lijkt het onderhandelen bij transfers in elk geval beter in de vingers te hebben dan enkele van zijn voorgangers.

Credits
Wil niet zeggen dat wij achter blijven met het verlies van een zeer belangrijke speler en dat juist op een zeer belangrijk moment: Aan de vooravond van plaatsing voor de Champions League. De volgende taak van Van Geel is dan ook wel om de miljoenen niet op te potten maar nu ook een a twee waardige opvolgers te halen. Dat is hij verplicht aan de fans, aan Ajax en aan zichzelf. We wachten af wat er komen gaat. Mocht dat uiteindelijk geen geruststellend resultaat opleveren dan is er nog tijd genoeg om Fontein, Van Geel en consorten af te schieten maar vooralsnog verdiend Van Geel alle credits: Sneijder was niet te houden en Ajax heeft er het maximale uitgehaald.

Rest ons Wesley veel succes te wensen bij Real Madrid. Laat ook in het Santiago Bernabéu zien dat we terecht trots op je kunnen zijn!

Redactie AjaxF-side.NL

Related posts