Ajax wil twee nieuwe spelers; Van Geel geeft toelichting op vertrek Sneijder

Kort na het bekendworden van de transfer, reageerde Van Geel al telefonisch in Studio Voetbal. Daarbij lichtte de technisch directeur de opmerkelijke wendingen van de afgelopen dagen toe. Nadat Real Madrid vrijdagavond het bod op Sneijder introk, meldde het zich per sms op zondag toch weer bij Van Geel. Kort daarop hadden de Ajax-directeur en zijn Spaanse collega Sanchez telefonisch contact. Naar eigen zeggen hield Ajax daarbij ‘de poot stijf’ en hield het vast aan de verlaagde vraagprijs van 27 miljoen euro. Real Madrid stemde na kort beraad toe.

Sneijder tekent bij Real een vijfjarig contract, bevestigde Van Geel. De directeur hield gemengde gevoelens over aan de transfer: ,,We hebben zeker ook laten meewegen dat Sneijder zelf enorm graag naar Real wilde. We zijn er bovendien trots op na Babel opnieuw een zelfopgeleide speler naar een topclub te zien vertrekken”, aldus Van Geel.

Twee spelers
Ajax wil op korte termijn twee nieuwe spelers presenteren. De leiding van de club speurt onder meer in Spanje naar versterkingen, al wilde Martin van Geel dat, tegenover Jack van Gelder in NOS Studio Voetbal, niet bevestigen nog ontkennen. Wel liet hij weten dat er met Real Madrid overlegd is over mogelijke spelers van de Koninklijke die in aanmerking zouden komen maar ,,Als je ziet wat de salarissen zijn die daar betaald worden dan is dat voor ons onhaalbaar”, aldus Van Geel. Of de eerder genoemde Motta één van die Spanjaarden is daar liet Van Geel zich niet over uit.

Woensdag
De gewenste twee versterkingen zullen volgens de Technisch directeur van Ajax op zijn vroegst pas na woensdag binnen gehaald kunnen worden. Geruchten dat er dinsdag een persconferentie zou zijn waarin beide spelers gepresenteerd zouden worden worden door Van Geel naar het rijk der fabelen verwezen.

Suárez
Luis Suárez, met 8 miljoen euro de duurste aankoop van Ajax dit seizoen, is woensdag wel speelgerechtigd voor de eerste wedstrijd in de voorronde van de Champions League. Hij is inmiddels aangesloten bij de groepstraining en kan volgens vVan Geel zelfs woensdag al debuteren al vraagt ook hij zich af of dat wel slim is voor een speler die dan net drie trainingen met de groep achter de rug heeft.

Related posts