Kiest Ajax voor het geld of voor de ambitie en de supporters?

Het is duidelijk dat de interesse van Real Madrid zeer serieus is en dat Ajax in een lastig parket zit vlak voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de voorronde van de Champions League. Als Ajax voor het geld kiest en er wordt onverhoopt verloren en zodoende wordt de Champions League misgelopen dan zijn de poppen aan het dansen en kan het bestuur zijn biezen pakken.

Als Ajax voor het geld van Real kiest kan het bijna onmogelijk nog versterking halen voor dinsdag en zal Ajax dus een enorme aderlating in de Champions League moeten doen. Is het dan wel verstandig om voor het snelle geld van Real te gaan (wat is snel, er zal wel weer in termijnen betaald worden) of om te proberen ver te komen in de Champions League en zodoende meer te verdienen en Sneijder volgend jaar voor iets minder van de hand te doen?

Het is trouwens nog maar de vraag, als Real bereidt is dertig miljoen Euro te betalen, of Ajax dan nog wel een keuze heeft? Het contract van Sneijder is onlangs aangepast en uit betrouwbare bronnen hebben wij begrepen dat daar de clausule in staat dat Sneijder een “gelimiteerde” transfersom zou hebben van dertig miljoen. Als Ajax nu nog op pad gaat voor versterking krijgen we weer dezelfde taferelen als met de laatste aankoop van Luis Suarez. Alle clubs in Europa hebben gezien dat Ajax de hoofdprijs heeft geïncasseerd voor Sneijder en zullen zodoende ook hun graantje mee willen pikken.

We zullen de conclusie voor Ajax alvast even trekken: Als jullie nog serieus genomen willen worden als zijnde voetbal liefhebbers dan verkoop je Sneijder niet!!!! Maar als jullie kiezen voor het geld gaan wij Ajax vervolgens schrijven als $Ajax$.

Related posts