Club Brugge en Ajax in gesprek over samenwerking

Ajax en Club Brugge zijn in gesprek over een mogelijke samenwerkingsverband, zo meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. Ajax is vooral aan het onderzoeken of het mogelijk is om niet-Europese talenten te stallen bij Brugge. In het verleden gebeurde dit ook bij Germinal Beerschot Antwerpen. Groot opstakel in Nederland is dat spelers van buiten de Europese Unie een jaarsalaris moeten ontvangen van minimaal 341.000 euro. In België is dat niet het geval. Ajax kan hierdoor een risicofactor uitsluiten.

Scout Urbain Haesaert geeft aan de Belgische krant uitleg. ,,Het klopt dat er gesproken is over een samenwerking. Er is echter nog niks officieel getekend. Veel kan ik dus niet vertellen. Het gaat vooral over het uitwisselen van een visie en over de manier van opleiden. Als het tot een akkoord komt, is het logisch dat ik een rol zal spelen in dit project.”

Related posts