Ajax is PSV opnieuw de baas in Johan Cruijff Schaal duel: 1-0

Ajax heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. Voor het derde seizoen op rij klopten de Amsterdammers PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ditmaal werd het 1-0 door een doelpunt van Gabri. Ondanks dat beide coaches aangekondigd hadden dat er belangrijkere zaken waren dan deze Nederlandse versie van de supercup waren de duels pittig, de inzet groot en de ploeg die het meest aanspraak op de winst maakte, ging ook met de schaal aan de haal: Ajax!

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Beide ploegen konden door schorsingen en blessures niet in hun sterkste opstelling aantreden. Bij PSV ontbrak een complete voorhoede. Kenneth Perez, Arouna Koné en Jefferson Farfan waren geblesseerd, Danko Lazovic mocht door een schorsing niet spelen. Henk ten Cate kon bij Ajax niet beschikken over Edgar Davids, Leonardo, Ismael Urzaiz, Nicolae Mitea, Jan Vertonghen, Robbert Schilder, Luis Suarez, Laurent Delorge en natuurlijk de voor dit duel geschorste Wesley Sneijder.

Goal Gabri
Gabri tekende voor de enige treffer. In de 43ste minuut knalde hij vanaf vijf meter de bal droog achter doelman Gomes nadat de PSV-defensie er niet in was geslaagd de bal uit de eigen zestien te werken: 1-0. PSV creëerde negentig minuten lang nauwelijks een kans. Otman Bakkal was het gevaarlijkst. Halverwege de eerste helft kopte de middenvelder na een hoekschop de bal rakelings over het doel van keeper Maarten Stekelenburg. En na rust knalde Edison Méndez een keer dreigend voorlangs, maar eigenlijk hoefde Stekelenburg de gehele partij niet in actie te komen.

Hamstringblessure Ogararu
Zijn Eindhovense collega Gomes had het iets drukker. Zo moest de Braziliaan voor rust gestrekt na een schot van Kennedy Bakircioglu, terwijl hij na een uur een inzet van Klaas-Jan Huntelaar moest overtikken, iets later de mazzel had dat Dennis Rommedahl de paal raakte en vlak voor tijd moest vliegen om een vrije trap van Huntelaar te keren. Ajax pakte dan wel de eerste prijs, maar raakte in de eerste helft wel George Ogararu kwijt met een hamstringblessure. Hij moest zich vervolgens laten vervangen door Van der Wiel. De ernst van de blessure is op dit moment nog onduidelijk. Jaap Stam bleef na rust achter in de kleedkamer, volgens coach Henk ten Cate uit voorzorg.

Verdiend gewonnen
Henk ten Cate pakte met de 1-0 zege op PSV in het treffen om de Johan Cruijff Schaal z’n derde prijs als Ajax-trainer. ,,We hebben verdiend gewonnen”, zei Ten Cate na afloop voor de camera van SBS 6. ,,Als je eenmaal op het veld staat, wil je er alles aan doen. Het was toch een mooi affiche en we speelden voor een vol stadion.”

Johan Cruijffschal 2007-2008
Ajax – PSV 1-0 (1-0)

43. Gabri 1-0

Scheidsrechter: Bossen
Toeschouwers: 48.000
Kaarten: Geel: Donald, Heitinga (Ajax), Aissati (PSV).

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Ogararu (26. Van der Wiel), Stam (46. Donald), Vermaelen en Colin; Gabri, Heitinga, Bakircioglu (80. Maduro) en Emanuelson; Rommedahl en Huntelaar.

Opstelling PSV:
Gomes; Kromkamp (46. Alcides), Salcido, Addo en Zonneveld; Mendez (60. Culina), Afellay, Bakkal, Simons en Aissati; Reis (73. Zeefuik).

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel

Related posts