FC Groningen haalt Zweed Berg als vervanger voor Suarez

Amper een dag na het vertrekken van Luis Suárez heeft FC Groningen diens opvolger al bijna binnen: RTV Noord meldt dat de Groningers rond zijn met de Zweedse spits Marcus Berg. De spits zelf ontkend echter al rond te zijn met de noordelingen. ,,Het is nog niet rond”, zegt Berg tegen VI.nl. ,,Ik heb al wel gesproken met trainer Ron Jans. Maar ik wil dit weekeinde eerst nog een wedstrijd spelen.” Saillant detail: Berg stond onlangs ook in de belangstelling van Ajax (zie bericht).

Vorig jaar werd Suárez met 1,6 miljoen euro de duurste aankoop in de historie van de Groningers, maar door de transfer van de Zweed wordt dit bedrag overtroffen. Groningen telt namelijk naar verluidt 3,8 miljoen euro neer voor de aanvaller. De twintigjarige Zweed, volgende week 21 jaar, speelt nu drie seizoenen voor IFK Göteborg. In die periode speelde hij 46 competitiewedstrijden en scoorde twintig maal.

De Zweed tekent, volgens De Telegraaf, volgende week vrijdag, op zijn 21ste verjaardag, in Euroborg een contract voor de komende vier seizoenen.

Related posts