Suárez verliest arbitragezaak tegen FC Groningen

De arbitragecommissie van de KNVB heeft het verzoekschrift van Luis Suárez afgewezen. De Uruguayaan wordt daarom aan zijn lopende contract met FC Groningen gehouden. De commissie kwam tot een verrassend snelle uitspraak. In de argumentatie om de ontbinding te weigeren, gaat de arbitragecommissie weliswaar gedeeltelijk mee in de sportieve en financiële positieverbetering van Suárez bij een eventuele overgang naar Ajax, maar worden de aangedragen redenen niet zwaar genoeg bevonden, zo valt te lezen op de officiële website van FC Groningen.

De arbitragecommissie vindt het belangrijk dat Suárez een jonge speler is, die pas één jaar in Groningen voetbalt en contractueel nog tenminste twee jaar aan FC Groningen is verbonden. Hierbij is de tweejarige optie derhalve niet meegerekend. Over de sportieve positieverbetering schrijft de commissie: “Er is sprake van een sportieve verbetering bij een overgang van FC Groningen naar Ajax, maar de verschillen tussen de recente prestaties van beide clubs zijn echter niet zodanig dat gesproken kan worden van onmiskenbare aanmerkelijke sportieve verbetering.”

Voor de arbitragecommissie woog het ook mee dat Suárez in perspublicaties aan het einde van het seizoen heel duidelijk heeft aangegeven nog minimaal een jaar bij FC Groningen te zullen voetballen en dat het voor de club bij een vertrek van de spits nu zeer moeilijk zal worden nog voor het verstrijken van de transferperiode een speler van hetzelfde kaliber aan te trekken.

Nieuwe aanvaller voor deadline?
De uitspraak van de arbitragecommissie is een enorme domper voor Ajax, dat nog altijd naarstig op zoek is naar een opvolger voor Ryan Babel. Ajax wilde graag een snelle uitspraak van de arbitragecommissie zodat, bij een positieve uitkomst, Suárez nog kon worden ingezet in de voorronde van de Champions League. Nu duidelijk is geworden dat Suárez niet komt is het afwachten of Van Geel vandaag nog met goed nieuws van het transferfront komt…De inschrijving bij de UEFA loopt namelijk tot vrijdag!

Zie ook eerdere berichten:
6 augustus 2007:Wellicht nog voor het weekend maar uiterlijk pas begin volgende week uitspraak arbitragezaak Suárez
6 augustus 2007:‘Groningen speelt vuil spelletje met salarisverhoging’
3 augustus 2007:Fontein: ‘Geen sprake van derde gesprek tussen Ajax en FC Groningen’
3 augustus 2007:Sportjournaal: ‘Ajax toch weer voor derde keer om tafel met Groningen over Suárez’
2 augustus 2007:Ajax ontkent gewoon hoger bod van 6,5 miljoen op Suárez
1 augustus 2007:‘Ajax trekt voor arbitragecommissie bod van 6,5 miljoen op Suárez in’
1 augustus 2007:‘Musampa bood zich tevergeefs aan; Inmiddels al gesprek gehad met alternatief voor Suarez’
31 juli 2007:Suárez spant alsnog arbitragezaak aan om transfer naar Ajax af te dwingen
31 juli 2007:Alternatief voor Suarez moet uit buitenland komen maar niet binnen enkele dagen
30 juli 2007:Martin van Geel boos op FC Groningen
30 juli 2007:FC Groningen: ‘Ajax bood 6,5 miljoen voor Suárez’
30 juli 2007:Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts