Ajax mogelijk ook zonder Huntelaar tegen PSV; Ten Cate wil hem sparen

Henk ten Cate neemt de komende dagen, en ook tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, geen enkel risico met Klaas Jan Huntelaar. De coach van de Amsterdamse club wil koste wat kost voorkomen dat de spits een blessure oploopt en daardoor niet mee kan doen in de CL-voorronde, volgende week. Wesley Sneijder is zeker niet van de partij tegen P$V. Hij is geschorst voor dat duel (zie eerdere bericht).

,,Doordat Ismael Urzaiz na zijn blinde-darmoperatie nog niet fit is, heb ik maar een spits. Je moet er niet aan denken dat er tegen PSV iets met Klaas Jan gebeurt. De wedstrijd tegen PSV is van ondergeschikt belang. De opbouw is volledig gericht op plaatsing voor de Champions League”, zegt Ten Cate in Voetbal International.

Ajax neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen het Tsjechische Slavia Praag of MSK Zilina uit Slowakije. Beide ploegen staan vanavond voor de tweede maal tegenover elkaar. Het eerste duel eindigde in 0-0. Ajax speelt volgende week woensdag eerst thuis in de ArenA, twee weken later is de return in Tsjechië of Slowakije.

Related posts