Van Geel zoekt wel degelijk versterking maar weigert paniekaankopen

Ajax beschikt in de ogen van Henk ten Cate over een te krappe selectie. Martin van Geel ontkent echter dat beiden lijnrecht tegenover elkaar staan. De Technisch directeur zegt geen paniekaankopen te willen doen en op zoek te zijn naar structurele aankopen. Ruim een week voor het eerste duel tegen MSK Zilina of Slavia Praag sprak Ten Cate de wens uit dat er zo snel mogelijk een aanvaller en een middenvelder moet worden aangetrokken. De oefenmeester zag op het Amsterdam Tournament hoe zijn ploeg tegen Arsenal een redelijk niveau haalde, maar verder ook niks extra’s kon brengen.

Ten Cate zag tijdens dat duel naast hem op de bank louter jonkies zitten: Van der Wiel, Anita, Donald, Goossens. ,, De jonge spelers op de bank zijn talentvol, maar we kunnen er nog niet van op aan. Vorig seizoen speelden ze nog in de A-junioren. In de Champions League speel je zes van dit soort wedstrijden, tegen misschien wel betere ploegen dan Arsenal. Ik wil niet als kanonnenvoer dienen”, aldus Ten Cate.

Drie fronten
Ten Cate zegt gekscherend Dennis Rommedahl niet te zien als een optie voor de linksbuitenpositie. ,,Als ik dat zeg, krijg ik helemaal geen spelers meer, haha. We worden geacht mee te doen op drie fronten. De vervangers op het middenveld kunnen het verlies niet opvangen, vullen het ook anders in en slagen er niet in Sneijder goed te laten functioneren. Als we alle basisspelers kunnen opstellen, hebben we een heel goed elftal. Met Vertonghen of Schilder kun je nationaal nog wel iets verbloemen, maar we spelen een wedstrijd of zestig. Dat lukt niet met twaalf volwaardige basisspelers. We hebben kwaliteit nodig, en ervaring.”

Niet verbaasd
Van Geel zegt niet verbaasd over de uitspraken van de coach. ,,Wij willen geen paniekvoetbal spelen. Bijna dagelijks zijn we hierover met Henk in gesprek. De prioriteit ligt bij een aanvaller voor de linkerkant. Maar een middenvelder met een toegevoegde waarde zien we op dit moment niet. En de spelers die daar wel voor in aanmerking zouden kunnen komen, zijn simpelweg onhaalbaar.”

“We willen voor die positie gewoon niet iemand voor twee maanden. Het moet een structurele versterking zijn. Dat weet Henk ook. Het is dus niet zo dat trainer en directie hierin lijnrecht tegenover elkaar staan. We zijn het eens. Waar is het, met negen blessures, niet smal?”, aldus de manager voetbalzaken.

Related posts