‘Groningen speelt vuil spelletje met salarisverhoging’

Vandaag staat de arbitragezaak die Luis Suárez heeft aangespannen tegen FC Groningen op het programma. De Uruguyaanse international wil een transfer naar Ajax afdwingen, nadat de onderhandelingen vorige week maandag op niets waren uitgelopen. De aanvaller wordt begeleid door oud-voetballer Daniël Fonseca en Pino Tagliani. Het tweetal vertelde in De Telegraaf geen enkel begrip te hebben voor de standpunten van Groningen: ,,Groningen speelt spelletjes. Domme spelletjes. Het is Luis geweest die Algemeen directeur Hans Nijland heeft verteld dat hij wil vertrekken.”

,,En wat FC Groningen niet naar buiten heeft gebracht, is dat Luis twee weken geleden een brief ontving waarin hem een salarisverhoging werd beloofd, waarschijnlijk om bij een eventuele arbitragezaak beter voor de dag te komen. Maar die brief was opgesteld in het Nederlands. Luis is een intelligente jongen, maar je kunt niet van hem verwachten dat hij nu al weet waar het exact over gaat. Dit soort dingen toont aan hoe klein Groningen is.”

Nijland snapt de ophef van de belangenbehartigers niet. ,,Zo gaan wij hier met mensen om en daarom is de verhouding tussen spelers en management zo goed. Indertijd kreeg Erik Nevland ook zo’n brief in zijn handen. Daarna kunnen de spelers het met hun manager bespreken. Er bestaat ook een Engelse versie. Mensen zouden zich beter kunnen afvragen waarom meneer Pino het vervelend vindt dat wij Luis een verbeterde aanbieding deden.”

Huntelaar
Tagliani zegt dat Groningen zich niet correct heeft opgesteld tijdens de onderhandelingen met Ajax, nadat de eerste arbitragezaak was afgeblazen. ,,Groningen zou meewerken op het moment dat Suárez zich sportief zou kunnen verbeteren. Dat is bij zijn komst al afgesproken. Toen hij onlangs het verzoek om de eerste arbitragezaak introk, zou er volgens de clubleiding een akkoord komen. Maar de club vroeg vervolgens belachelijke bedragen. De vergelijking met KlaasJan Huntelaar werd voortdurend gemaakt, maar gaat volledig mank.”

Kulverhaal
,,Een kulverhaal”, reageerde Nijland. “Deze heren zijn door de wol geverfd. Wie een dergelijke afspraak wil maken, laat dan toch gewoon een gelimiteerde transfersom in het contract vastleggen? En wat de bedragen betreft: zij vinden dat Luis tussen de 7 en 8 miljoen euro waard is. Wat vinden ze dan van de 6,5 miljoen die Ajax bood?”

Volgens de zaakwaarnemers is er geen persoonlijk belang in de transfer. Alleen Nacional, de oude werkgever van Suárez, zou 35% van de winst bij verkoop in ontvangst nemen. Op basis van financiële verbetering en sportieve verbetering willen Fonseca en Tagliani een transfer afdwingen. ,,Want Ajax is wel Ajax, wat Groningen ook zegt. Bij die club gaat het altijd om kampioenschappen en Champions League. Met alle respect voor Groningen, maar dat is toch een andere wereld.”

Zie ook eerdere berichten:
3 augustus 2007:Fontein: ‘Geen sprake van derde gesprek tussen Ajax en FC Groningen’
3 augustus 2007:Sportjournaal: ‘Ajax toch weer voor derde keer om tafel met Groningen over Suárez’
2 augustus 2007:Ajax ontkent gewoon hoger bod van 6,5 miljoen op Suárez
1 augustus 2007:‘Ajax trekt voor arbitragecommissie bod van 6,5 miljoen op Suárez in’
1 augustus 2007:‘Musampa bood zich tevergeefs aan; Inmiddels al gesprek gehad met alternatief voor Suarez’
31 juli 2007:Suárez spant alsnog arbitragezaak aan om transfer naar Ajax af te dwingen
31 juli 2007:Alternatief voor Suarez moet uit buitenland komen maar niet binnen enkele dagen
30 juli 2007:Martin van Geel boos op FC Groningen
30 juli 2007:FC Groningen: ‘Ajax bood 6,5 miljoen voor Suárez’
30 juli 2007:Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts