Ten Cate doet nog een poging: ‘Nog twee spelers nodig anders dienen we als kannonnenvlees’

Trainer Henk ten Cate zag zaterdagavond tijdens de verloren slotwedstrijd van Ajax op het Amsterdam Tournament tegen Arsenal (0-1) wat hij eigenlijk al wist. De huidige selectie van de Amsterdamse club is nog te krap om later dit seizoen om alle prijzen te kunnen strijden.

De oefenmeester van Ajax herhaalde na de terechte nederlaag tegen Arsenal daarom nogmaals dat hij met de huidige middelen niet aan alle doelstellingen van de clubleiding kan voldoen; ,,Ik heb nog een middenvelder en een aanvaller nodig. Anders kunnen we niet serieus op alle fronten meestrijden.” Technisch directeur Martin van Geel onderschrijft de mening van Ten Cate slechts gedeeltelijk; ,,Natuurlijk willen we ook met een zo sterk mogelijk elftal aan de start verschijnen. Maar we moeten ook realistisch zijn. Ik denk dat Ajax met de komst van een nieuwe aanvaller (Suarez) ook een hele goede selectie heeft.”

,,Daar word ik natuurlijk niet vrolijk van”, verklaarde Ten Cate. “Ik ga daarom de komende week nog een keer met de clubleiding om de tafel zitten. Ik geef het niet op. Ik denk echt dat we nog een aanvaller en een middenvelder nodig hebben. We hebben afgelopen zomer te veel ingeleverd.”

Kannonnenvlees
Ajax nam voor een slordige 24 miljoen euro afscheid van Ryan Babel, Tom de Mul en Kenneth Perez. De Amsterdamse club gaf het afgelopen half jaar nog geen 3 miljoen euro uit voor de nieuwelingen Edgar Davids, Leonardo, Ismael Urzaiz, Laurent Delorge, Dennis Rommedahl, Jurgen Colin en Kennedy Bakircioglu. ,,Ik ben dus best wel zuinig geweest”, lachte Ten Cate. ,,Ik vind ook dat we een goede selectie hebben. Maar zeker voor de Champions League hebben we nog minimaal twee goede spelers nodig. We willen toch niet als kannonnenvlees fungeren?”

Een blik op de reservebank van Ajax tijdens het duel met Arsenal leerde dat de huidige selectie inderdaad aan de krappe kant is. Ten Cate werd langs de zijkant omgeven door doelman Erik Heijblok, Rommedahl en de jeugdspelers Mitchell Donald, Vurnon Anita en John Goossens.

Related posts