Arsenal-manager Wenger klaagt over ‘ruwspel’ van Ajax

Arsenal-manager Arsene Wenger was na afloop van het gewonnen oefenduel tegen Ajax niet te spreken over de fysieke bejegening van z’n spelers. “Het was een harde wedstrijd”, aldus de Fransman tegenover Sky Sports. ,,Sommige overtredingen stelden me teleur. Ik denk dat een aantal spelers een beetje overenthousiast was, maar wij hielden ons hoofd koel.”

Wenger doelde vooral op een overtreding van John Heitinga op de uiteindelijke matchwinnaar Robin van Persie. ,,Hij lijkt in orde, maar die tackle was niet op zijn plaats. Ik ben trots op mijn ploeg, wij maakten het niet erger. In bepaald opzicht helpt het wel dat je in Engeland een schorsing oploopt als je te fel reageert.”

Henk ten Cate reageerde verbaasd op de kritiek van Wenger; ,,Waarom zou ik sorry zeggen? Arsenal speelt Premier League. Daar hebben ze dit elke week, misschien nog wel harder. Ik heb geen problemen met de manier waarop we hebben gespeeld. Bovendien was het volgens mij van twee kanten”, aldus de Ajax-coach. Ten Cate doelde daarbij o.a. op een forse overtreding op Emanuelson vlak aan de zijlijn. Die was Wenger waarschijnlijk toevallig even ontgaan…

Related posts