Ajax verliest in slotminuut van Arsenal: 0-1 (Incl. fotoverslag)

Ajax heeft op de laatste wedstrijd van het Amsterdam Tournament in een aardig duel met 1-0 verloren van Arsenal. In de Arena zorgde Robin van Persie voor het enige doelpunt. In de 87e minuut passeerde hij Ajax-doelman Maarten Stekelenburg waardoor de Londenaren het toernooi wonnen.


De elftalfoto voorafgaand aan de wedstrijd. Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer
Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer

Ajax en Arsenal zaten elkaar fel op de huid in de oefenwedstrijd. Scheidsrechter Blom greep dan ook regelmatig naar zijn zak om een gele kaart uit te delen. Onder andere Jurgen Colin, Robin van Persie en William Gallas werden op de bon geslingerd. Het spel was tussendoor ook vrij aardig. Beide clubs kregen enkele kansen, al waren de betere voor de ploeg uit Londen. Rommedahl was in de eerste helft namens Ajax het dichtst bij een openingsdoelpunt. Hij kwam vanaf links goed naar binnen maar schoot net over.

Verwijten
Ook na rust lagen er regelmatig getroffen spelers op de grond. Met name Colin en Eboué lieten zich gelden. Via vrije trappen waren zowel Sneijder als Tomas Rosicky gevaarlijk. Doelpunten vielen er echter niet. Verwijten des te meer. Vooral van Arsenal-trainer Arsène Wenger aan het adres van Henk ten Cate. De Fransman zag alleen de overtredingen van Ajax, het onvriendelijke spel van zijn eigen spelers ontging hem. Vlak voor zijn winnende treffer had Robin van Persie al een grote kans gemist. Een vlammend schot eindigde op de vuisten van Stekelenburg.

,,Tegen Arsenal komen we nog een maatje te kort”, zei Henk ten Cate na afloop. ,,Huntelaar werd te moeilijk gevonden waardoor we voorin nauwelijks gevaarlijk werden. Gelukkig keepte Maarten Stekelenburg een heel goede wedstrijd.”

Amsterdam Tournament
Ajax – Arsenal

87. van Persie 0-1

Kaarten:
Geel:Vermaelen (Ajax), Colin (Ajax), van Persie (Arsenal), Gallas (Arsenal)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Ogararu, Van der Wiel (23. Rommedahl), Vermaelen, Colin; Maduro (75. Donald), Heitinga, Sneijder, Emanuelson; Kennedy, Huntelaar.

Opstelling Arsenal:
Lehmann; Sagna (85. Hoyte), Toure, Clichy, Eboue; Rosicky (61 Eduardo), Denilson, Gallas, Hleb; Van Persie (90. Traore), Flamini.

Winst Atletico
In het andere duel won Atletico Madrid met 3-1 van Lazio Roma. Atletico dankte de zege aan doelpunten van Braulio Rodrigues, Louis Garcia en Jose Antonio Reyes. Voor Lazio Roma, dat eerder van Arsenal verloor (1-2), was Stefano Mauri succesvol.

Beste speler
Toch was er ook voor Ajax nog een prijsje weggelegd: Ajax verdedigende middenvelder Heitinga werd vanavond uitgeroepen tot beste speler van het Amsterdam Tournament. Juist op het moment dat dat werd omgeroepen in het stadion, haalde hij Van Persie neer. De aanvaller moest vervolgens met een brancard van het veld gedragen worden en kwam niet meer terug.

Related posts