Ten Cate dringt nogmaals aan op twee versterkingen

Vlak na afloop van het duel tegen Atletico Madrid sprak coach Henk ten Cate al over de te broze selectie (zie bericht) en vandaag drong hij in De Telegraaf nog duidelijker aan op versterkingen: Ten Cate wil er op korte termijn nog twee spelers bij. Hij zegt zelf al met twee alternatieven voor Suarez gesproken te hebben. „Maar ik weet natuurlijk niet of die jongens er al binnen anderhalve week helemaal kunnen staan”, aldus Ten Cate. Ajax moet donderdag al de spelerslijst voor de twee ontmoetingen in de voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag of MSK Zilina inleveren.

De oefenmeester heeft ook nog behoefte aan een middenvelder. „Ajax wil dit seizoen op alle fronten meestrijden. Daarvoor hebben we ook middelen nodig. Ik denk dat iedereen ervan overtuigd is dat we nog een middenvelder nodig hebben. We hebben nu bijvoorbeeld nog geen min of meer gelijkwaardige vervanger voor de geblesseerde Davids. We hebben tot nu toe weinig uitgegeven op de transfermarkt en met de verkoop van Babel veel verdiend. Ik hoop dat er nog wat mogelijk is.”

Ten Cate mist in de laatste voorronde van de Champions League niet alleen Davids. Ook voor Jan Vertonghen, Nicolae Mitea, Leonardo en Robert Schilder komen de ontmoetingen tegen Slavia Praag of MSK Zilina nog te vroeg. Ismael Urzaiz en Laurent Delorge zijn naar verwachting wel op tijd fit.

Related posts