‘Ajax jaagt op Alves als alternatief voor Suarez’

Volgens trainer Henk ten Cate is heeft hij inmiddels al gesprekken gevoerd met twee alternatieven voor Luis Suarez. Een van die twee zou volgens het Algemeen Dagblad wel eens Afonso Alves kunnen zijn. De kans dat Alves volgend seizoen bij SC Heerenveen de doelpuntenproductie voor zijn rekening neemt is namelijk bijzonder klein. Dit vertelde persoonlijke vriend en woordvoerder Wagner Augusto tegenover Omrop Fryslân. Volgens Augusto hebben inmiddels tien topclubs, waaronder een Nederlandse, zich bij zijn zaakwaarnemer Roberto Tiburcio gemeld. Volgens het AD is die Nederlandse club Ajax. De belangenbehartiger van Alvez zou momenteel naar Friesland afreizen om de overgang te bespreken.

Volgens Augusto is Alves ‘één van de meest gewilde spelers van Europa’ en gaf terloops aan dat een bod van Lokomotiv Moskou op de spits recent is geweigerd door de Friezen. Het uitgebrachte bod zou een waarde hebben van veertien miljoen euro, zo schrijft het Algemeen Dagblad.

Opvallend is de genoemde belangstelling van Ajax. Ajax lijkt immers allereerst in te zetten op de komst van FC Groningen-talent Luis Suárez. Mocht hij echter niet haalbaar blijken, dan zegt de clubleiding twee alternatieven achter de hand te hebben. Als de uitspraken van Augusto en het AD op waarheid berusten, is Alves één van de twee alternatieven.

Schitteren door afwezigheid
Ondertussen tracht sc Heerenveen de rust te bewaren. Namens de Friese club liet directeur Yme Kuiper weten niet in te willen gaan op de uitlatingen. ,,Wij horen graag de stand van zaken van Alves zelf of van zijn zaakwaarnemer. Op reacties van anderen gaan wij niet in.” De Friezen willen Alves in principe niet kwijt, tenzij er bedragen op tafel komen die simpelweg te aantrekkelijk zijn om te weigeren. De Braziliaanse international is deze week spoorloos. De aanvaller moest zich afgelopen maandag melden, maar door een auto-ongeluk en de daarbij behorende administratieve rompslomp mocht hij donderdag acte de présence geven. Zowel gisteren als vandaag schitterde Alves echter door afwezigheid.

Related posts