Ten Cate klaagt over ‘broze selectie’

Volgens coach Henk ten Cate speelde Ajax tegen Atletico Madrid een ‘aardige wedstrijd’. De 2-0 overwinning van Ajax op de Spanjaarden was een welkome opsteker na al het blessureleed van de afgelopen weken. Niet geheel onlogisch sprak Ten Cate dan ook na afloop tijdens de persconferentie zijn ongenoegen uit over zijn magere selectie; ,,Deze selectie is te broos. Als ik naast me kijk, zie ik alleen maar jeugdspelers zitten.”

,,Alles is gefocust op 14 augustus (voorronde Champions League, red.)”, vervolgde Ten Cate zijn relaas. ,,Maar ik heb personele problemen: Klaas-Jan Huntelaar is mijn enige spits. En Ik moet Jaap Stam zo nu en dan wisselen, maar voor hem heb ik ook niemand. En toch moeten we om alle prijzen meedoen.”

Het is onduidelijk of de rode kaart van Gabri gevolgen heeft voor de Spanjaard in de Eredivisie, maar Ten Cate gaf vast zijn eigen zienswijze op de elleboogstoot van de middenvelder: ,,Onnodig. En ook nog in de laatste minuut. Een heel domme actie.” De oefenmeester prees aanwinst Kennedy Bakircioglu: ,,Ik vond hem heel goed spelen.” Op de vraag waarom Dennis Rommedahl niet in de basis startte, had Ten Cate een duidelijk antwoord: ,,Kennedy is eerste keus.”

Bron: Sportweek

Related posts