Gabri krijgt schikkingsvoorstel voor vier oefenduels schorsing en accepteert deze

De rode kaart die Gabri donderdag incasseerde tegen Atletico Madrid heeft geen gevolgen voor de competitie. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de middenvelder van Ajax vrijdag een schorsing gegeven van vier vriendschappelijke duels. In de slotfase van het met 2-0 gewonnen duel op het Amsterdam Tournament gaf Gabri zijn tegenstander Simao Sabrosa een elleboogstoot. De Spanjaard werd door arbiter Eric Braamhaar met een directe rode kaart weggestuurd.

Bij Ajax is vrijdag met opluchting gereageerd op het schikkingsvoorstel van de aanklager. Zowel de clubleiding als Gabri ging niet in beroep tegen de straf die veel hoger had kunnen uitvallen.

Man. United
De vrees bestond dat Gabri door zijn rode kaart de start van de competitie zou moeten missen. Wayne Rooney en Paul Scholes kregen vorig jaar eveneens een rode kaart op het Amsterdam Tournament. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond schorste de spelers van Manchester United vervolgens niet voor oefenduels, maar voor ontmoetingen in de Premier League.

Related posts