Ajax start A’dam Tournament met 2-0 zege

Ajax heeft donderdagavond het eerste optreden op het Amsterdam Tournament bekroond met een 2-0 overwinning op Atlético Madrid. De doelpunten werden gemaakt door Gabri en Wesley Sneijder: 2-0.

In de eerste helft maakten beide ploegen een weinig inspirerende indruk. De Spaanse opponent had niet de intentie om er een leuke wedstrijd van te maken en daarmee kreeg het al vroeg in de tweede helft het deksel op de neus. Uit een voorzet van Urby Emanuelson opende Gabri de score voor de thuisploeg. Even later verdubbelde Sneijder de score. Vanaf grote afstand liet de middenvelder de Atlético-goalie kansloos: 2-0.

Atletico Madrid hechtte weinig waarde aan de uitslag. De club investeerde de afgelopen zomer voor bijna tachtig miljoen euro in nieuwe spelers. Aanwinsten Forlan en Reyes kwamen tegen Ajax nog niet in actie. Nieuwelingen Simao en Luis Garcia verlieten pas na rust de spelersbank.


Het traditionele handjeschudden voor aanvang – Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer


De elftalfoto van Ajax voor deze wedstrijd – Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer
Wesley Sneijder haalt verwoestend uit en zet Ajax op 2-0


Felicitaties voor de doelpuntenmaker


In de slotseconde nog een stomme rode kaart voor Gabri – Foto: Ajax Fotodatabase De Brouwer

Rode kaart
Enige smet voor Ajax op de wedstrijd was de rode kaart die Gabri kreeg in de slotseconde van het duel na een stomme ‘elleboogstoot op Simao Sabrosa. Of de kaart gevolgen heeft voor Gabri is nog onduidelijk. ,,Die scheidsrechter had veel eerder moeten fluiten”, brieste Ten Cate nadat Gabri zich vergreep aan Sabrosa. Arbiter Eric Braamhaar was op dat moment bezig om een rode kaart te tonen aan de Spaanse middenvelder van Ajax.

Prioriteit
Jammer genoeg voor de slechts 15.000 toeschouwers in de ArenA acteerden Arsenal en Lazio Roma eerder op de avond ook niet in de beste samenstelling. Het kan bijna niet anders of de organisatoren van het Amsterdam Tournament zullen zich de komende weken in een evaluatie buigen over de vraag hoe ze het toernooi weer van enige glans kunnen voorzien. Zaterdag speelt Ajax tegen Arsenal. Hopelijk valt er dan meer vuurwerk te zien, al valt dat te betwijfelen omdat Ten Cate al aangegeven heeft dat de voorronde Champions League prioriteit één heeften dus zullen zeker weer belangrijke spelers, in ieder geval een gedeelte van de wedstrijd, gespaard gaan worden.

Related posts