Alternatief voor Suarez moet uit buitenland komen maar niet binnen enkele dagen

Ajax gaat buiten de landsgrenzen speuren naar een vervanger van Ryan Babel. Nadat het binnenhalen van Luis Suarez maandagmiddag mislukte, heeft Martin van Geel tegenover De Telegraaf aangegeven in Nederland geen goede opvolger te zien voor de naar Liverpool vertrokken aanvaller. Volgens De Telegraaf heeft Martin van Geel laten weten niet te wachten op een eventuele arbitragezaak die Suárez alsnog zou kunnen aanspannen. ,,Een alternatief zal niet binnen twee, drie dagen geregeld zijn en dat is vervelend want op het Amsterdam Tournament zal de trainerstaf nu noodgedwongen moeten improviseren.’’

Wij vragen ons ondertussen af of Van Geel zich wel realiseert dat mocht Ajax er in slagen een speler van niveau aan te trekken dat de linkerspits positie dan nog steeds zeer mager bezet is. Vorig jaar was die positie met Babel en Perez ook dubbel bezet. Eventuele argumenten dat alternatieven als Manucharyan en Mitea er ook nog zijn kunnen meteen in de vuilnisbak; die twee brengen namelijk meer tijd door in de ziekenboeg dan op het trainingsveld.

Zie ook eerdere berichten:
30 juli 2007:Martin van Geel boos op FC Groningen
30 juli 2007:FC Groningen: ‘Ajax bood 6,5 miljoen voor Suárez’
30 juli 2007:Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts