Martin van Geel boos op FC Groningen

,,Wij gaan helemaal niet op bedragen in”, technisch directeur Martin van Geel wil niet reageren op de hoogte van het bod dat Ajax uitbracht op FC Groningen speler Luis Suarez. De noordelijke club vertelde maandagmiddag dat Ajax te weinig bood voor de linksbuiten, 6½ miljoen, terwijl ze 9½ miljoen hadden willen vangen (zie eerdere bericht). “Dat doe je niet”, vindt Van Geel, “inhoudelijk ga je niet in op bedragen en treed je niet over onderhandelingen naar buiten. Ik vind dat niet netjes”, aldus Van Geel tegenover Highlow.nl.

In een persoonlijk gesprek met Highlow.nl komt zijn irritatie naar boven over de manier waarop FC Groningen de onderhandelingen op straat hebben gegooid. Zoiets doe je niet, vindt de technisch directeur van Ajax. “Wij willen Suarez hebben, maar goed, op dit moment ziet het er naar uit, dat we er niet uit gaan komen met Groningen. Wij gaan helemaal niet op bedragen in. Dat doe je niet. Inhoudelijk ga je niet in op bedragen en treed je niet over onderhandelingen naar buiten.” Met een gevoel voor understatement voegt hij daar fijntjes aan toe: “Ik vind dat niet netjes.” Het is niet aan Ajax om voor een arbitrage te kiezen. Het kan ook niet, legt Van Geel uit. “Dat moet altijd van de speler uitgaan, daar zijn wij dus geen partij in. We komen er gewoon met Groningen niet uit en wij gaan niet inhoudelijk in op de onderhandelingen zoals die zijn gevoerd. Ik vind niet dat dat hoort en het is eigenlijk not done in de voetballerij. Daar houden wij ons aan en dan gaan we nu kijken hoe we het verder gaan invullen.” Waarom doet Groningen dat dan wel? “Dat moet je aan hun vragen.”

Omzet
Algemeen directeur Fontein in De Telegraaf: ,,Ze denken dat wij op het hetzelfde niveau staan, omdat beide clubs vorig seizoen in het UEFA-Cuptoernooi uitkwamen. Prima dat FC Groningen ambities heeft. Maar laten ze dan eerst zorgen dat je dezelfde successen en dezelfde omzet haalt. Ze vragen een bedrag voor Suárez dat in de buurt komt van hun begroting. Buitenproportioneel. Wij vragen toch ook geen zeventig miljoen voor Ryan Babel?”

Zie ook eerdere berichten:
30 juli 2007:FC Groningen: ‘Ajax bood 6,5 miljoen voor Suárez’
30 juli 2007:Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts