FC Groningen: ‘Ajax bood 6,5 miljoen voor Suárez’

FC Groningen bevestigt op de officiele website van de club dat zij geen akkoord hebben weten te bereiken met Ajax over de overgang van Luis Suárez naar Amsterdam. Ajax legde volgens de Groningers een eindbod van 6,5 miljoen euro op tafel, FC Groningen wenste niet verder te zakken dan 9,5 miljoen euro.

Namens FC Groningen spraken Algemeen directeur Hans Nijland en Financieel directeur Erik Mulder met hun Amsterdamse collega’s Maarten Fontein (Algemeen directeur) en Martin van Geel (Technisch directeur). ,,De partijen zijn er niet uitgekomen”, aldus Nijland. ,,Na over en weer de standpunten te hebben uitgewisseld liet Ajax uiteindelijk weten de onderhandelingen te willen staken.”

,,Het was ons duidelijk dat Suárez zelf een overgang naar Ajax wel zag zitten en wij hebben ook onze bereidheid getoond daarin mee te denken”, licht Nijland toe. ,,Onze insteek was Suárez nog minimaal één seizoen te behouden voor FC Groningen. Als er wel een transfer zou plaatsvinden, diende dat in onze ogen te gebeuren tegen een vergoeding waarmee wij dan op onze beurt weer onze selectie zouden kunnen versterken. Wij schatten de waarde van Suárez echter hoger in dan 6,5 miljoen euro. Wij zijn een ambitieuze club en Suárez is een belangrijke speler in het verwezenlijken van onze sportieve doelstellingen voor komend seizoen. Zoals het nu lijkt speelt Suárez ook komend seizoen in Euroborg.”

Zie ook eerdere berichten:
30 juli 2007:Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts