Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen

De directies van Ajax en Groningen hebben maandag geen overeenstemming kunnen bereiken over de transfersom van Luis Suárez, zo meldt RTV Noord vanmiddag. De clubs hadden afgesproken vandaag een laatste poging te doen om alsnog tot een transfer van de jonge Uruguyaan te komen. Ajax zal zich nu richten op andere spelers.

Zoals eigenlijk al verwacht lag het verschil tussen vraag en aanbod veel te ver uit elkaar. Technisch Directeur Martin van Geel wil niet zeggen wat het laatste bod van Ajax was. De Amsterdammers boden eerder 3,5 miljoen euro voor de Uruguayaan, maar dat bedrag noemde FC Groningen-directeur Nijland een ‘lachertje’.

Suárez, die de overgang wel zag zitten, dreigde eerder een arbitragezaak tegen zijn huidige club aan te spannen om de transfer af te dwingen, maar zag daar later van af.

Verschil van 3 miljoen
Op de site van FC Groningen valt te lezen dat Ajax een eindbod van 6,5 miljoen euro op tafel legde, terwijl FC Groningen niet verder wenste te zakken dan 9,5 miljoen euro.

Alternatieven
Coach Henk ten Cate liet zich eerder ontvallen dat Ajax al twee alternatieven op het oog had, mocht de transfer van Suárez afketsen. De club zal nu snel deze spelers gaan benaderen. Ajax speelt over twee weken al in de voorronde van de Champions League en zal haast moeten maken.

Zie ook eerdere berichten:
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts