Stam: ‘Mijn besluit staat vast; Ik stop er na dit seizoen mee’

Jaap Stam gaf enkele weken aan dat hij aan zijn laatste seizoen in zijn imposante loopbaan gaat beginnen. In een diepgaand interview met De Telegraaf zegt de verdediger van Ajax nog steeds honderd procent achter deze beslissing te staan. ,,Ik vind het genoeg zo” aldus de 35-jarige verdediger. ,,Mijn vrouw zegt wel eens: ‘Jaap, als je er nog een jaar aan vast wil plakken, moet je het doen’. Er zijn mensen die zeggen dat je altijd zo lang mogelijk door moet blijven voetballen. Als ik nog twee jaar goed op mijn lichaam zou blijven letten, kan dat misschien ook wel. Maar ik vind het genoeg. Ik wil mijn eigen dingen doen, ook met mijn gezin. Soms moet je voor jezelf kiezen. En dat ga ik nu doen” vertelt Jaap Stam.

“De kans dat ik van mening veranderd is nihil. Kijk maar naar de situatie na het EK in Portugal. Er werd geroepen dat een nieuwe weg moest worden ingeslagen. De oude spelers wilden niet meer, waren volgevreten en weet ik wat er verder nog allemaal naar ons hoofd werd geslingerd. Dan maak je plaats voor de jeugd en blijkt het niet zo makkelijk te gaan.”

Voor het WK in Duitsland werd mij opeens gevraagd terug te komen. Dat heb ik niet gedaan, hoe eervol het ook was. Van beide beslissingen heb ik nooit spijt gehad. Je moet weten wanneer je moet stoppen. En het is beter dat je die beslissing zelf neemt, in plaats van een ander”, aldus Stam.

Stam zal na zijn voetbalcarrière waarschijnlijk niet als trainer terugkomen, maar een rol als scout lijkt hem wel leuk. ,,Ik was degene die ooit tegen Dick Advocaat zei: je moet Zenden eens linksback zetten. Hij dacht dat ik gek geworden was. Maar hoeveel wedstrijden heeft Boudewijn wel niet bij verscheidene clubs op die positie gespeeld?” , zo besluit Jaap.

Enkele weken geleden vertelde Stam tegenover het AD een gelijksoortig verhaal (zie bericht).

Related posts